.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Maratoni tánc a Vígszínházban

Maratoni tánc a Vígszínházban

Written By Tamas on 2012. február 28. | 17:35

A Vígszínházban A lovakat lelövik, ugye? című darabot próbálja a társulat Eszenyi Enikő vezetésével. A színészek és a műszaki stáb dolgozói vállalták, hogy részt vesznek egy este 7-től hajnali 3-ig tartó nyilvános táncpróbán, azért, hogy megtapasztalják a fizikai fáradtság különböző szintjeit, s hogy átéljék, milyen érzés rövid szünetekkel, több órán át megállás nélkül táncolni. 

Az alkotók lelkesen készültek az estére, hiszen tudták, hogy az ott szerzett tapasztalatok és élmények majd beépülnek az előadásba, és gazdagítják a színpadi helyzeteket, a színészi játékot.
Az este folyamán a produkció koreográfusai - Duda Éva, ifj. Zuráfszky Zoltán, Budai László - és Eszenyi Enikő rendező vezetésével táncoltak, koreográfiákat tanultak és helyzetgyakorlatokat végeztek. 
Velük együtt a közönség is bizonyíthatta állóképességét, a művészek ugyanis a nézőtérről is választottak partnert maguknak, és óránként 10 percet bárki fenn táncolhatott a színpadon. A nyolc órán át zajló maratoni táncfolyam alatt többször megtörtént, hogy kétszázötven ember ropta a Vígszínház színpadán.
Mindenki jól bírta, és remekül szórakozott, az orvosoknak nem akadt dolga, a két „műsorvezető”, Csőre Gábor és Pindroch Csaba pedig fáradhatatlanul biztatta a résztvevőket. Hajnali háromkor hatalmas össztánccal búcsúztattuk a maratoni próbát. A színészek rengeteg tapasztalattal lettek gazdagabbak, és a különleges maratonon szerzett élményeket egytől-egyig felhasználják a próbák és az előadások során.

Az előadás bemutatója március 24-én lesz, a Vígszínházban.

A legendás regény és film új színpadi változata különleges, műfajteremtő előadás, ahol a zene, a tánc és a szöveg egyformán fontos eleme a produkciónak. A történet szerint egy fürdőhelyen maratoni táncversenyt rendeznek, ahol a nyeremény reményében éjjel-nappal, kifulladásig táncolnak a párok. A szörnyű fizikai fáradtság, a gyilkos testi-lelki hajsza közben emberi sorsok villanak föl, barátságok és szerelmek története bontakozik ki. Horace McCoy regénye és az abból készült film is az első nagy gazdasági válság idején játszódik. A Vígszínház új átirata azonban a mába helyezi a történetet, Magyarországra, hiszen az aktuális helyzet összecseng az eredeti mű alaphelyzetével.
Az előadásban szinte a teljes társulat szerepel.

fotók: Szkárossy Zsuzsa/vigszinhaz.hu
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger