.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2012. január 4. | 13:07

Zsótér bemutató az Örkényben
A Mi történt, miután Nóra elhagyta a férjét, avagy a társaságok támaszai vitriolosan szellemes vita férfi és női szerepekkel, férfi és női szerepekről. A pénz és a nő szerepéről-viszonyáról. Régen és ma. Zsótér Sándor legújabb rendezése.
Kerekes Éva

Mikor Ibsen Nórája becsapta maga mögött a „babaszoba” ajtaját, „rengett az egész ház”, írta Strindberg. Maga mögött hagyja egész addigi életét. A férjét, mert nem élhet együtt egy idegen férfival, a gyerekeit, mert ő maga szorul nevelésre. Kilép az ismertnek vélt, ám idegenné váló családból az idegen világba, amit meg akar ismerni. Hogy megismeri-e? Kérdés. Mindenesetre az ismerkedés számos tapasztalattal jár.

Elfriede Jelinek Nobel-díjas osztrák írónő 1977-ben született darabja Nóra nevelődésének egy variációja, Ibsen történetének egy lehetséges továbbgondolása. „Én nem lekerekített emberek megformálásán fáradozom, hibákkal és gyengékkel, engem a vita érdekel, erős kontrasztok; egyfajta fametszet technika. Fejszével vágok bele, hogy ne teremjen ott fű, ahová az alakjaim lépnek.”
 
főszereplők: Kerekes Éva, Epres Attila, Szandtner Anna, Polgár Csaba
bemutató: 2012.január.7., Örkény Színház


 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger