.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2012. január 3. | 14:34

Újabb Shakespeare bemutató a Vígben
Varró Dániel új fordításában, Gothár Péter rendezésében kerül színre a Vígszínházban a Makrancos Kata.  A január 8-i bemutató főszerepeit Börcsök Enikő és Nagy Ervin alakítják.



Börcsök Enikő és Gothár Péter a próbán
A bravúros vígjáték főhőse az éles nyelvű, nyers modorú Kata, aki mindenkit elmar maga mellől, így nem sok reménye van a házasságra. Ám mégis akad egy elszánt férfi, Petruchio, aki vállalkozik Kata megszelídítésére... De vajon hogyan lehet megszelídíteni egy makacs, kezelhetetlen, öntörvényű nőt, aki hallani sem akar a férfiról? És egyáltalán: mitől lesz makrancossá egy nő? Azért, mert nő? Vagy szeszélyből, netán keserű sértettségből? Vagy csak azért, mert tisztában van a saját értékeivel? És vajon mivel kelti fel egy életerőtől duzzadó, akadálymentes hódításokhoz szokott, magabiztos férfi figyelmét? Találkozásuk láttán a néző előtt fölsejlik a szimpla macsó nőgyalázás lehetősége, de éppen úgy a férfi–nő kapcsolat mindig kiszámíthatatlan biokémiája is. 
Gothár Péter egyedi fantáziája, különleges látásmódja és kivételes humora filmjeiben és színházi rendezéseiben is megmutatkozik. Többször rendezett a Vígben, dolgozott nálunk Ruttkai Évával Az öreg hölgy látogatásában, a Koldusoperában a felejthetetlen Kaszás Attilával, ezúttal pedig Börcsök Enikővel és Nagy Ervinnel állítja színpadra a Makrancos Katát.
A további szerepekben Dengyel Iván, Lukács Sándor, Hullan Zsuzsa és Fesztbaum Béla látható.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger