.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2012. január 26. | 11:20

Abigél visszatér!
Nyár közepén tartják a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Szabó Magda Abigél című regényéből készült adaptáció színpadi bemutatóját, melyet a tervek szerint egy egész estés mozifilm is követ majd.



A darab és a film producere nem más, mint Bánfalvy Ágnes, aki az 1978-ban készített legendás tévéfilmben Torma Piroskát játszotta. A színésznő szerepet is vállal az új produkciókban, de még nem döntötte el, hogy Horn Mici jelmezét ölti-e magára, vagy az egyik tanárnőt formálja majd meg.
A  filmforgatókönyvét  Barnóczky Ákos és Horváth Csaba írja. A színdarab rendezője Szikora János, a filmé pedig Bánfalvy Ágnes lesz.
A szereposztásról egyelőre csak annyi derült ki, hogy Torma igazgató úr szerepében Körtvélyessy Zsolt lesz látható, és a tervek szerint feltűnik majd a legendás TV-film néhány még élő szereplője is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a mozifilmben, vagy színdarabban kap-e feladatot Piros Ildikó, Egri Kati és Zsurzs Kati, de annyi bizonyos, hogy Bánfalvy Ágnes színészképzőjének tanulói közül kerülnek majd ki a Matulás lányok. A  főszerepre castingot hirdetnek, de Bánfalvy a környező országok magyar színházait is végiglátogatja, hogy rábukkanjon a megfelelő Vitay Ginára.
Bánfaly Ágnes színházi rendezőként már bemutatkozott, Los Angelesben, ahol tizenöt évet élt, az Arena Theatre-ben Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékát vitte színre, itthon pedig a Figaro házasságát rendezte.. Az Abigél moziváltozata az első filmrendezése lesz, s ez sem véletlen, hiszen Szabó Magdával tartották a kapcsolatot, s Tasi Géza jogtulajdonos is örömmel fogadta a forgatás ötletét. A családi mozifilmnek készülő és előzetesen 400-450 millió forintos produkció forgatása jövőre kezdődik.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger