.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Klasszikus zenés komédiák februárban

Written By Tamas on 2015. február 8. | 14:50

Februárban a mókáé és a kacagásé lesz a főszerep a pesti színházakban. Bemutatóra készül Voith Ági, Pásztor Erzsi, Szilágyi Tibor, és Szulák Andrea is.


A Karinthy Színházban Korcsmáros György rendezi Molnár Ferenc klasszikusát, az Olympiát. A főszerepekben ezúttal Szilágyi Tibor, Pásztor Erzsi és Balsai Mónika látható.
A gyönyörű Orsolini hercegné, a gőgös Olympia és egy Kovács nevű, magyar huszárkapitány közötti kapcsolat miatt tűrhetetlen és sajnálatos botrány szele érinti meg a finom fürdőváros előkelő levegőjét. Megindul a Molnárnál mindig oly bravúros eltérítő-hadművelet. A szerelmeseknek válniuk kell. Mégpedig a legbrutálisabb módon. A hercegné továbbra is hercegné marad, a magyar paraszt pedig visszatakarodik oda, ahonnét jött, a fajtájához. Vajon elkerülhető az egész Monarchiát megrengető botrány, vagy Plata-Ettingen Eugenia hercegné tervei szerint legalább a látszat megmenthető.....? 

Kökényessy Ági rendezi a sokak által ismert, és kedvelt Apácák című musical legújabb verzióját a Hadart Művészeti Társulással, melyben ezúttal Voith Ági és Vándor Éva is látható.
A történet szerint tragédia árnyékolja be a hobokeni nővérek dolgos-boldog hétköznapjait. Egy este, mikor visszaérnek egy afrikai missziójukról, váratlan szerencsétlenség történik: mialatt a nővérek öt fős csoportja átruccan a szomszédos Mária dombra, az 52 otthon maradt apáca bevacsorázik egyik társuk mérgező főztjéből. A bingózásból hazatérő életben maradt apácákra vár a feladat, hogy eltemessék a megboldogult lányokat. Képeslapokat gyártanak, és a befolyt pénzből eltemetnek 48 nővért az 52-ből. A maradék 4 apácát pedig fagyasztóládába teszik. Az ő temetésükhöz szükséges összeget egy jótékonysági rendezvény bevételéből kívánják fedezni, ezért jótékonysági show-t rendeznek, ami azonban kicsit másként alakul, mint ahogy a zárdafőnök asszony elképzelte...

Egy újabb klasszikus, a Kaviár és lencse is februárban startol Verebes István rendezésében, a József Attila Színházban. Nemcsák Károlyt, Szulák Andreát, és Sára Bernadettet láthatjuk a főszerepekben.  
A piti szélhámos Papagatto, foglalkozását tekintve főállású vendég. Lakomákra jár, ott tömi tele rekeszes zsebeit jó falatokkal. Nagy ívű ötlettől vezérelve Szeretetligát alapít, hogy végre ne csak jókat egyenek, hanem jó pénzhez is jussanak. Így keveredik élete legnagyobb kalamajkájába, amiből aztán egymást érő bonyodalmak fakadnak. Fergeteges vígjáték, mindennel, amit az olaszok miatt kedvelt meg a világ: jókat enni, jó humorral kelni, feküdni, folyton szerelmesnek lenni. 

Végül a Turay Ida Színház legújabb bemutatója, a Charlie nénje?, melyet szintén mindenki ismer. Nyírő Bea rendezi most a zenés komédiát, a főszerepeket pedig Détár Enikő, Bregyán Péter és Györi Péter játsszák.  
Charley és barátja, Jack beleszerettek a szép Spittigue lányokba, Kittybe ás Annie-ba, akiket apjuk féltékenyen őriz. Ráadásul a fiatalembereket nem veti fel a pénz, ezért esélyük sincs a zord apa jóindulatát elnyerni. Charley nénjének, a dúsgazdag milliomosnak a látogatása azonban reményt kelt a fiatalokba. Remek tervet eszelnek ki, ám mindent tönkre tenni látszik, hogy Donna Lucia, a néni nem érkezik meg. Ezen az apróságon hamar túlteszik magukat a fiatalemberek, és ráveszik barátjukat, hogy játssza el a néni szerepét. Minden szépen halad addig, míg a valódi Donna Lucia meg nem érkezik.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger