.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Idén is Recirquel!

Idén is Recirquel!

Written By Tamas on 2015. január 2. | 13:15

2015-ben is elvarázsolja a Recirquel társulata a Müpa közönségét.
A csapat legfontosabb célkitűzése, hogy megismertessen a világgal egy közép-kelet európai, magyar újcirkusz irányzatot. Hazánkban a klasszikus cirkusz gyökerei az 1800as évekig nyúlnak vissza és Európa egyik legrégebbi artista iskolája is itt működik 1950 óta.
 
"A clown valaha egy jól berendezett, megállapodott, békés társadalom karikatúrája volt. De ma minden ideiglenes, rendetlen, groteszk. Ki tud még a clownokon nevetni? Hippik, miniszterek, az utca embere, mindenki clownt játszik ma. Hát mit kezdjünk ma már a kis piros orrú emberkével a porond közepén?" 
Mintha csak Fellini hetvenes években feltett kérdésére akarna megfelelni az első magyar újcirkusz-társulat, a Recirquel második, a Müpa Fesztivál Színháza számára készített előadása, A Meztelen Bohóc.
Valljuk be bátran: mindannyiunkban él egy vagy inkább számos kép a bohócokról, amelybe a buta csetlő-botló figurától a dörzsölt tréfamesterig sok, nagyon különböző karakter belefér. Vági Bence rendező-koreográfus és állandó alkotótársai, no meg a legkiválóbb fiatal artistákból álló csapata elmélyülten kutatta, milyen utat járt be a középkori udvari bolond, míg a cirkuszporondok népszerű karakterévé vált.
Az alkotókat elsősorban az érdekelte, hogy mi van a bohóc örökké mosolygós, festett maszkja mögött. Az előadásban átvitt értelemben és szó szerint is lehull az álarc, hiszen az artisták olyan lelki tájakra, kivételes belső utazásra invitálják a nézőt, amelynek során eltűnnek a valódi lényeget fedő és óvó rétegek. A látványos és nagyszabású, élő zenével kísért, táncosokkal kibővített produkcióban útitársaink és kalauzaink a Recirquel ifjú artistái, akik többhónapos kemény felkészülés után lélegzetállító, Magyarországon még sosem látott új trükkökkel kápráztatják el régi és legújabb rajongóikat. 

Jegyrendelés 

Recirquel honlap

 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger