.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Elhunyt Várady Viktória

Elhunyt Várady Viktória

Written By Tamas on 2015. január 30. | 11:15

40 éves korában, hosszan tartó betegségben elhunyt a Madách Színház színésznője- koreográfusa, Várady Viktória.

1974. szeptember 1-jén született, 2001-ben végzett a Színművészeti Főiskola operett-musical színész szakán, Szirtes Tamás osztályában.
 
Tizenhárom éven keresztül részese volt a Madách Színház legnagyobb sikereinek: Az Operaház Fantomjától a Macskákon át a Mary Poppinsig szinte minden zenés előadás elmaradhatatlan szereplője volt. Az ő nevéhez fűződik az Anna Karenina című musicalopera koreográfiája is.
 
Ő alakította többek között a Nyomorultak című darabban Madame Thénardier-t, Az Operaház Fantomjában Meg Giry-t, a Mary Poppins-ban a Madaras asszonyt a Chicagoban Velmát, de szerepelt A vámpríok báljában, a Macskákban, a Poligamyben, a Producerekben és a Jézus Krisztus Szupersztárban is.

2003-ban Pelles Petrával és Molnár Szilviával (utóbbit később Kecskés Tímea váltotta) trióban megalakította a Moulin Rouge együttest, két albumuk jelent meg, Ez a divat, illetve Budapest címmel. Repertoárjukban nosztalgikus táncdalok feldolgozásai szerepeltek. Számos koncertet adtak az országban, melyek közül a legnagyobb a Thália Színházban adott önálló show műsoruk volt.

A mindig mosolygó, mindenki által kedvelt és elismert színésznő évek óta küzdött a betegséggel, mely végül január 29-én legyőzte...


(fotó: Madách Színház, Private Moon)


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger