.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Nincs karácsony Mariah Carey nélkül!

Nincs karácsony Mariah Carey nélkül!

Written By Tamas on 2014. december 14. | 16:22

Már december elején ontják magukból a rádiók, és az áruházak hangszórói a karácsonyi dalokat. Ezek közül is a legnépszerűbb a mai napig Mariah Carey All I Want for Christmas Is You című slágere.

Ez a dal volt az amerikai énekesnő első kislemeze Merry Christmas című karácsonyi albumáról, mely 1994-ben (pontosan 20 éve!) jelent meg. Számos országban előkelő helyezést ért el a slágerlistákon, a mai napig a világ egyik legsikeresebb karácsonyi dala.

A dalt Carey régi dalszerzőtársával, Walter Afanasieff-fel együtt írta. Később többen is feldolgozták, köztük Shania Twain, Samantha Mumba, a My Chemical Romance, Justin Bieber és Idina Menzel.
A 2003-as Igazából szerelem című filmben Olivia Olson adta elő. 2006-ra az Egyesült Államokban karácsonyi dalok közül ennek a dalnak a csengőhang-változatából kelt el a legtöbb, és az ezt követő három évben is. Összesen 1,8 millió eladással  az első karácsonyi dal, amelyet egymillió példányban töltöttek le az Egyesült Államokban.
A dal világszerte népszerű, több országban előkelő helyezést ért el a slágerlistán, de érdekes, hogy az első helyig sehol sem jutott.

Az énekesnő így beszélt a dalról:
- Nagyon szeretem az ünnepeket. Már kislány korom óta énekelek karácsonyi dalokat, betlehemezni is jártam. Amikor tervezni kezdtük az albumot, vigyáznunk kellett, hogy egyensúlyban legyenek a jól ismert karácsonyi dalok és a vidám hangulatúak. Fontosnak tartottam, hogy írjak pár új dalt, de karácsonykor az emberek főleg az ismert dalokat akarják hallani, bármilyen jók is az újak.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger