.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Érkezik a kamu-Poirot!

Érkezik a kamu-Poirot!

Written By Tamas on 2014. augusztus 26. | 15:06

Szeptember elején kerül boltokba Sophie Hannah legújabb regénye, mely már a megjelenés előtt egy évvel nagy port kavart.

Az ismert angol írónő nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy feltámassza Hercule Poirot-t, Agatha Christie legendás nyomozóját. Bár Hannah hivatalosan engedélyt kapott a mű megírására Christie egyetlen élő örökösétől, Mathew Prichardtól, a krimi királynőjének rajongói felháborodva vették tudomásul a hírt, mely szerint a milliók által kedvelt belga detektív most egy "idegen" szerző által tér vissza. 
Egyesek kifejezetten kegyeletsértőnek érzik a dolgot, hiszen Agatha Christie az utolsó éveiben már kifejezetten szabadulni akart Poirot-tól, és meg is írta annak utolsó kalandját a Függöny című regényben. Christie tartott attól, hogy ha elteszi láb alól a mindentudó, tojásfejű, furcsa bajuszú nyomozót, a rajongói megorrolnak rá, ezért a regény csak az ő halála után jelenhetett meg. Az már csak a hab a tortán, hogy az új mű borítóján nagy betűkkel Agatha Christie neve olvasható, és csak egészen apróval szedték Sophie Hannah nevét. Akik nem ismerik Christie összes művét, könnyen csapdába eshetnek, és hihetik, hogy a legendás szerző egyik klasszikus krimijéről van szó...

Hercule Poirot összesen 33 regényben, és 55 novellában jelent meg 1920 és 1975 között.

Sophie Hannah A monogramos gyilkosságok című regényének sztorija:
1929. február 7-én három holttestet találnak a Bloxham Szálló három emeletén. Két nő és egy férfi vesztette életét a luxushotelben, és mindhármuk szájában monogramos mandzsettagomb lapul. A Scotland Yard ifjú felügyelője, Edward Catchpool kapja meg az ügyet, amely korántsem ígérkezik könnyűnek. Nagy szerencséjére a szomszédjába költözött egy nagy bajszú, köpcös kis belga. Poirot szívesen segít az érthetetlen bűnügy felgöngyölítésében, amiben kulcsszerepet játszik egy cselédlány, egy lelkész özvegye és a negyedik mandzsettagomb.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger