.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » » Budapestre jön a Globe Hamletje!

Budapestre jön a Globe Hamletje!

Written By Tamas on 2014. május 21. | 11:27

Shakespeare születésének 450. évfordulóján világszerte különleges eseményekkel emlékeznek meg a színháztörténet és a drámairodalom legnagyobb hatású alkotójáról.

A londoni Globe Színház ez alkalomból nemzetközi turnéra indul: a Globe to Globe Hamlet vállalkozás célja, hogy két év alatt a világ összes országába eljuttassa a Hamletet, melyet 2014 áprilisában mutattak be Shakespeare egykori színházában, az eredeti állapotában rekonstruált és 1990 óta újra üzemelő Globe Színházban, a társulat művészeti vezetője, Dominic Dromgoole rendezésében.
A vadonatúj produkció Shakespeare klasszikus tragédiájának humorát hangsúlyozza, középpontba állítva nyelvezetének páratlan gazdagságát és leleményességét. A színészek egy csaknem üres színpadon adják elő a jól ismert történetet, ugyanúgy a szó erejével teremtve meg a cselekmény közegét, ahogy Shakespeare idejében is.
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon első alkalommal vendégeskedő társulat előadását különleges technikai kivetítés teszi teljessé, amely ebben a formában csak Magyarországon lesz látható.
A Hamlet Shakespeare egyik leggyakrabban játszott és legismertebb drámája. A politikai intrikát, filozófiai elmélkedést, szexuális megszállottságot, tragikus mélységet és vad humort ötvöző mű határtalan költészet”, Shakespeare zsenialitásának legteljesebb kifejezése.

angol nyelvű előadás, magyar felirattal
2014. június 21. (szombat) 20 óra
Margitszigeti Szabadtéri Színpad



Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger