.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » » Mit gondolnak magyar színészeink az Oscar-díjról?

Mit gondolnak magyar színészeink az Oscar-díjról?

Written By Tamas on 2014. március 1. | 10:48

Oscar-lázban ég a világ! Az Amerikai Filmakadémia díjait március 2-án adják át Hollywoodban. A szobrocskák már csillogva várják, hogy gazdájukra találjanak, a jelöltek izgulnak, de a kollégáik is figyelik az eseményeket. Ki irigykedve, ki meghatódva ül majd a helyszínen, vagy akár a televízió előtt. A következő összeállításban hazai színészeink vallanak arról, vajon ébren várják-e a vasárnap éjszakai díjkiosztót.

Kovács Patrícia: -Egyszer éppen Los Angelesben voltam, és egy igazi Oscar partyn vehettem részt. Egy nagy vacsora mellett közösen néztük a gálát, és tippelgettünk, hogy kik lesznek a nyertesek. Nagyon nagy élmény volt. Próbálom követni az aktuális filmeket, de az európai produkciókat jobban szeretem. Erős DVD függésem van, az előadások után éjszaka még filmeket nézek, és persze moziba is gyakran járok.

Hajdu Steve: -Irigykedve nézem a gálákat, és hogy mennyire tudnak örülni az amerikaiak. Ahány magyar díjkiosztón voltam, azokon inkább a szorongást éreztem. Egyéves kemény munka eredménye ez az este. Van, aki kapja a díjat, van, aki adja, és van, akiknek dolgoznia kell, hogy a film tovább menjen.  

Létay Dóra: -Imádom az Oscar gálákat, képes vagyok ilyenkor éjszaka ébren maradni, hogy megnézzem a tévében a közvetítést. Sajnálom, hogy a filmek nagy részét nem mutatták még be nálunk, így csak utólag tudjuk majd megítélni, hogy valóban megérdemelte-e a győztes a díjat. 

Kautzky Armand: -Nem maradok fenn, de felvételről mindig megnézem a gálát. Eltanulandó az amerikaiaktól, hogy megadják a módját a ceremóniának, és nálunk is jó lenne, ha egy-egy elismerés után nőne a színészek gázsija, vagy nagyobb odafigyelést kapnának. Nem szívesen mennék bele abba, hogy mennyire bunda ez az egész, nem bántanám meg a filmakadémiát. Feltételezem, hogy szakmai zsűri dönt, és többször előfordult, hogy én is azoknak ítéltem volna. Szívesen csinálnék itthon a szinkronszínészeknek is Oscart vagy valami hasonló díjkiosztót.

Ernyey Béla: -Akkor lesz igazságos a verseny, ha az győz, aki jelen pillanatban a legjobb. A mi szakmánknak ez egy kiemelkedő pillanata, és mindenki arról álmodozik, hogy egyszer ott lehessen, legalább nézőként. Nem maradok ébren miatta hajnalig, de a németeknél komoly összeállítások mennek a tévében, ott fogom majd nézni a felvételt.

Ónodi Eszter: -Az Oscart  a legnagyobb filmes díjnak gondolnám a hírverés miatt, de már látom, hogy körülhatárolható szisztémák szerint osztják évről- évre a szobrocskákat. Előre kiszámítható, hogy ki lesz a nyertes, és csak néha csúszik be egy- két kivétellel. Sokszor elég, ha egy szép színésznőt elcsúfítanak, vagy van egy kötelező kiborulási jelenete, és máris a jelöltek között lehet. Inkább a külföldi filmek listáját figyelem, mert ott vannak érdekesek. 

Kolovratnik Krisztián: - Bevallom, hogy nem követem az Oscar-gálákat, bár a filmeket nagyon szeretem. Én bírom az új arcokat, és mindig örülök, ha új tehetségek tűnnek fel. Egy első filmnél mindig az a fontos, hogy ne érezzem ezt a színészen. Ugyanannyira jónak kell lennie, mintha már tucatnyi munka lenne a háta mögött.

Hujber Ferenc: -Nem maradok fenn éjszaka, mert hosszú és számomra egészében véve unalmas a gála, de a legizgalmasabb, legérdekesebb jeleneteket utólag mindig megnézem.



Az idei Oscar-jelöltek listája megtekinthető ITT!
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger