.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Tavaszi bemutatók a Madách Színházban

Written By Tamas on 2014. február 24. | 21:08

A hatvanas évek egyik legsikeresebb magyar filmje, a Tanulmány a nőkről című vígjáték színpadi adaptációját, illetve egy vadonatúj magyar musicalt, az Aranyborjút mutatja be a Madách Színház áprilisban.
 
Tanulmány a nőkről
Tudjuk, hogy „szeretni kell, ennyi az egész”, de mi történik, ha három nő eldönti: „nem leszek a játékszered”, ezért aztán „most kéne abbahagyni”. Zsuzsa, Éva és Jolán felkeresik a fiatal ügyvédnőt, Dr. Képes Verát és elmondják neki, hogy „látod, ez a szerelem” majd felkérik válópereik lebonyolítására. Vera hatalmas lendülettel veti bele magát élete első ügyeibe, de becsúszik „egy apró hiba”. A három férj ráébred: Verát kell „szeretni bolondulásig”. A nők hiába érzik úgy: „nem vagyok ideges fő a nyugalom”, tudják, hogy a szerelmet bizony „félteni kell”. Ezért megpróbálják visszaszerezni a férfiakat.
És noha „nincsen olyan ember, ki ne érezné egyszer, hogy sírni kell”, a Madách Színház legújabb musical comedy-je, csak úgy, mint a film, bizonyosan felszárít minden könnyet és derűt visz a mindennapokba.
Ahogy a mondás tartja, „ami a szívemen, a számon”, de a lényeg: „ugye te is akarod?”
Főszerepekben: Magyar Attila, Szerednyei Béla, Szulák Andrea, Simon Kornél, Polyák Lilla, Puskás Péter
Gyárfás Miklós forgatókönyve alapján Szabó Tamás ötletei nyomán a Madách Színházban színpadra alkalmazta Szente Vajk.
Bemutató: 2014. április 19.

Aranyborjú
Kétség sem férhet hozzá: ha az ember csaló, szélhámos, svindler, kókler és simlis, vagyis egyszerűen „kombinátor”, akkor két út áll előtte: vagy jól végzi a munkáját, vagy rosszul.
És Osztap Bender bizony remekül dolgozik. Szinte munkamániás. A nemzeti hős (ál)fiaként számolatlanul csalja ki a rubeleket, egészen addig, amíg össze nem találkozik a nemzeti hős másik két (ál)fiával. A váratlanul jött üzleti társulás során pedig élete nagy lehetőségéhez jut: megismer egy titkolózó milliomost, Korejkot. Hősünk Rioba vágyik, ezért nincs más választása, kénytelen megszabadítani a pénzes urat vagyonától. Ám a nem várt akadályok, ahogy az várható, csőstül érkeznek…
Osztap Bender, a nagy kombinátor – a kedvelt orosz szatíraíró páros, Ilf és Petrov által teremtett csaló figurája mára szinte fogalommá vált. A Madách Színház II. Musicalpályázatának díjnyertes darabjában a Horváth Péter - Gerendás Péter - Fekete György szerzőtrió nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy elénk varázsolja a két háború közötti időszak emblematikus hősét. Vigyázat, csalunk!
Főszereplők: Hajdu Steve, Székhelyi József, Lippai László, Gallusz Nikolett, Ekanem Bálint Emota, Nagy Sándor
Bemutató: 2014. április 25.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger