.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Király Linda új dala is tuti sláger lesz!

Király Linda új dala is tuti sláger lesz!

Written By Tamas on 2014. január 8. | 21:03

Király Linda "Everything” címmel mutatta be vadonatúj kislemez dalát, melyben újra szerzőként is részt vett. A felvételek és a hangszerelés ezúttal idehaza készült.

Linda az Everything című felvétellel már bekerült a 30 versenyző közé, akik január 25-étől ismét megküzdhetnek az Eurovíziós Dalfesztiválra való kijutásért A Dal című magyar előselejtezőben. A televíziós szereplésre az előkészületek és a színpadi show próbái már javában zajlanak, miközben a grafikusok a LED falakon megjelenő vizuális anyagon dolgoznak. Linda öccsével, Viktorral is felveszi majd a versenyt, hiszen mindketten bekerültek a legjobbak közé.

Linda így nyilatkozott a dalról: - Nagyon izgatott vagyok az Everything című új dalom miatt. Néhány évvel ezelőtt Amerikában írtam egy ottani szerzőtársammal közösen, ám annak ellenére, hogy tetszett, végül a fiókban kötött ki, mert inkább egy másik stílusirányzaton indultunk el. Az ok, amiért zeneileg fordulópontot jelentett ez az elmúlt pár év, az az, hogy végre úgy érzem, önmagam lehetek, és kifejezhetem, hogy ki is vagyok művészként, énekesként és dalszerzőként. Ez az új irány mindig meghatározó eleme volt annak, aki vagyok, valami olyasmi, amit én „rock ’n’ soul”-nak hívok. Izgalmas, szórakoztató, dinamikus, és nagyszerű élmény lesz megmutatni ezt az oldalamat is a versenyben. Éppen egy új, egész estés show műsoron dolgozom, ahol a két zenei világ, mely bennem él, végre EGY színpadon találkozik. Az Everything egy kis ízelítőt ad abból, hogy milyen az ’egyik világ’… a ’másik’ pedig már szintén úton van. 


Miután megjelent Linda #1 című debütáló albuma 10 évvel ezelőtt (rajta olyan slágerekkel többek közt, mint a „Szerelem utolsó vérig”, a „Clubsong” és az „És mégis”, melyeket olyan híres zeneszerzőkkel, szövegírókkal és producerekkel készített többek közt, mint Presser Gábor, Sztevanovity Dusán, Denzel Foster és Mousse T.), számos elképesztő kalandon ment keresztül: láthattuk Az Operaház fantomjának női főszerepében, 2004-ben Londonba költözött, 2005. végén New Yorkban szerződést kötött a világ legnagyobb lemezkiadójával és Amerikába költözött. 2006-ban demokat készíthetett a számos díjat nyert Walter Afanasieffel, 2007-ben pedig megjelent nemzetközi debütáló kislemezdala, a „Can’t Let Go”, melyet a szintén Grammy-díjas Rodney Jerkins (Darkchild) producerrel készített. 2008-ban duettet énekelt („Iminluvwichoo”) Eric Benét-vel két Grammy-díjra jelölt albumán, majd együtt dolgozott a szintén Grammy-díjas Shannon Sanders producerrel („Love Is Overrated”), illetve a The Fugees együttes alapítótagjával, Pras Michellel illetve Roy Hamiltonnal („Untried”). 2012-ben dalt írt a világ egyik legismertebb dance előadójának/DJ-jének, Bob Sinclarnek („Groupie”), melyet már több mint 6 millióan hallgattak meg a YouTube-on.

Másfél éves szünet után, 2013. nyarán tért vissza vadonatúj dalával, a „Runaway (Beautiful Tragedy)”-vel, melyet Létray Ákossal illetve Wondrboy-jal közösen készített. Az újabb Top10-es sláger 16 hetet töltött a magyar rádiós slágerlistán.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger