.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Két Sirály Miskolcon!

Két Sirály Miskolcon!

Written By Tamas on 2014. január 26. | 12:17

A magyar színház történetében egyedülálló vállalkozás, hogy Csehov Sirály című drámáját a színház idén két különböző szereposztásban, két rendezésben mutatja be. Kiss Csaba december 6-án, míg Rusznyák Gábor február 1-én mutatja be Sirály-értelmezését a Miskolci Nemzeti Színházban. 

- Ez az évad roppant izgalmas kihívásokkal teli, hiszen két Sirály lesz a Miskolci Nemzeti Színházban: Csehov fantasztikus remekművét Rusznyák Gábor a Csarnokban rendezi meg, én pedig a Kamarában - mondta el Kiss Csaba, rendező-igazgató.- Teljesen más szereposztással, más fordításban, más látványvilággal készülnek az előadások. A nézők elé tesszük a darabot: így néz ki az ő olvasatában és ilyen az én értelmezésemben. Olyan lesz, mintha két teljesen különböző darabot látnának. A célunk az, hogy megmutassuk a nézőknek: a rendezés valójában a világ olvasásának művészete. Annak, hogy jelenik meg a tehetség, az ember, nő-férfi kapcsolat, a fájdalom, a féltékenység más-más emberek olvasatában. Nagyon sokat várok ettől a két Sirálytól.

Kiss Csaba igazgató Csehov remekművét Makai Imre fordításában mutatták be december 6-án Miskolcon. A főbb szerepekben Györgyi Annát, Molnár Gusztávot, Szegedi Dezsőt és Bohoczki Sárát láthatja közönség. 
Rusznyák Gábor Morcsányi Gézának a mai nyelvhez közelebb álló fordításában rendezi a darabot. Ebben a feldolgozásban Vándor Éva, Rusznák András, Görög László és Czakó Julianna alakítja a főszerepeket.

(forrás: kultura.hu)

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger