.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » MR2 Akusztik koncertek a MÜPA-ban

MR2 Akusztik koncertek a MÜPA-ban

Written By Tamas on 2013. szeptember 15. | 18:19

Szeptember 20-án Ágnes, október 4-én Lerch István ad akusztikus koncertet a Művészetek Palotájában.


A karizmatikus személyiségéről, spirituális, lélekemelő dalairól, egyedi énekhangjáról, mélyreható mondanivalójáról és különleges hangszereléseiről egyaránt ismert dalszerző-énekes igazi kuriózum és hiteles útmutató a szellemi tartalomra vágyó ember számára. Ágnes a Férfiszóval (József Attila) és A lélek aljából (Radnóti) című dupla albumával kultúrforradalmat indított el, bekerült a köznevelésbe, s munkáit egyetemeken is tanítják. A húsztagú zenekarával és a Honvéd Férfikar közreműködésével legutóbb a MÜPA színpadára állított, telt házas koncertjéről készült felvételt tavaly ötször tűzte műsorára a Magyar Televízió.
Ezen az estén Ágnes és zenekara, valamint a közreműködő gyermekkórusa akusztikus zenei köntösben, intim és meghitt zenei hangulatban tárja elénk azt a világot, amely igazi oxigénpalackja lehet a ma emberének. Autentikus és különleges hangszerekkel, lélekemelő ismert és új dalokkal, meglepetés duettel, lelki és zenei kölcsönhatásban egymással és a természettel az archaikus magyar népi imádságtól József Attilán át a Pál apostoli Szeretet himnuszáig megszületik a lelki közösség, az egyedülből az együtt.
Épít, felemel, gyógyít, reményt ad és hitet ébreszt. Ágnes zenéje felnyitja érzékeinket a három dimenzión túlra irányítva, oda, ahol megszűnnek a különbségek ember és ember, ember és természet között, ahol belső vívódásaink gyümölcsöt teremnek, ahol éjszaka is tisztán láthatunk, ahol leomlanak a falak ember és Isten között. Élmény, ami lélekre szól.

Az idén hatvanéves Erkel-díjas zeneszerző, Lerch István - aki eddigi pályafutása során mintegy 350 dallal ajándékozta meg a zenerajongókat - ismét nagyszabású koncertre készül. Az 50. szimfóniához hasonlóan ezen az estén is egy kiváló nagyzenekar, az MR Szimfonikusok kíséretében hangzanak el legnagyobb slágerei, amelyeket régi és újdonsült művészbarátaival ad elő. Ezek a dalok egy szál zongora kíséretével is "működnek", mindegyik bekúszott már a fülünkbe, az életünkbe, ám ezen az ünnepi koncerten olyan különleges hangszerelésben hallhatjuk őket, ahogyan még sohasem! Jégszív,Várj, míg felkel majd a nap, Angyallány, Tűzvarázsló, Jég dupla whiskyvel, Nézz az ég felé, Az légy aki vagy… Kell ennél több?
Vendégek: Fábián Juli, Tóth Vera, Horváth Charlie, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel Kórus
Közreműködik: Hrutka Róbert - gitár, Lattmann Béla - basszusgitár, Szendi Gábor - dob, és az MR Szimfonikusok. Vezényel: Balassa Krisztián
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger