.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Úton a csúcsra: Sven

Úton a csúcsra: Sven

Written By Tamas on 2013. június 29. | 22:48

„Attól, hogy telefonnal lefotózod magad egy tükörben, még nem vagy modell” – mondta egyszer az egyik ismert férfi modell, Anton Antipov. Sajnos még mindig erős tévhitek élnek a fiatalokban ezzel a szakmával kapcsolatban, pedig már itthon is nagyon komoly ügynökségek az arra érdemes lány, és fiúk karrierjét.

Egyre több magyar modellről olvashatjuk, hogy külföldön is nagy sikert ért el, de valamiért a srácok között még mindig nagyon kevés az, akire valóban odafigyel a nemzetközi divatszakma. Sven, a Wam Models húszéves üdvöskéje már számtalan magazinban és reklámban bizonyította, hogy jó lesz, odafigyelni rá.

- Hogyan csöppentél a modellszakmába?

- Körülbelül három éve jött oda hozzám egy férfi az egyik villamosmegállóban, hogy kezdjek el modellkedni. Nem nagyon hittem ebben az egészben, de ő továbbra is erősködött, hogy vágjak bele, mert ez nekem semmibe nem fog kerülni, így veszíteni valóm sem lehet. Azóta is ő az ügynököm. Azóta is életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy belevágtam, hiszen rengeteg új embert ismertem meg, akik a hírnév ellenére is közvetlenek tudnak maradni velem.

fotó: Cecilie Harris for Dorian Magazine
- Fiatal korod ellenére már számos nemzetközi munkán vettél részt. Mit gondolsz, mi ennek a titka? Pusztán mázli, vagy a háttérben kemény csapatmunka folyik az ügynökségednél?

- A szerencse mindenhez kell, igen, de az önmagában semmire sem lenne elég. A háttérben nagyon nagy csapatmunka áll az ügynökségeknél, akik folyamatosan küldik ki a pola képeinket hazai és külföldi munkákra egyaránt. Elengedhetetlen a folyamatos kapcsolattartás a külföldi ügynökségekkel. Szóval, hogy válaszoljak a kérdésedre ezek a munkák nagyban az ügynökségemtől a Wam-tól függenek.

- A models.com nevű nemzetközi oldalon nagyon sok, és szinte csak pozitív kritikát kapsz szakmabeliektől is. Tudsz már válogatni a felkérések között?

- Nagyon jó érzés visszaolvasni, hogy mit írnak, örülök ezeknek a visszajelzéseknek. A felkéréseket az ügynököm dönti el, mi az amiben érdemes szerepelnem, megcsinálnom, vagy mi az, amiben nem. Ezeket a döntéseket teljes mértékben ráhagyom, mert ő a legjobb döntést hozza meg mind a kettőnknek.

- Melyik volt az eddigi legkedvesebb munkád?

fotó: Sam Scott Schiavo for Coitus magazine
- Nagyon sok jó hangulatú munkám volt, itthon a kedvencem minden olyan, amikor Wam-es fiúkkal dolgozhatok együtt. Külföldi munkák közül egy velencei kampányfotózást említenék. Gyönyörű hely, profi stábbal, még arra is volt energiájuk, hogy este tíz órakor körbevezessenek minket a városban. A másik, hogy egy olyan modellel, Lachowskival  dolgozhattam együtt, aki már valamit letett az asztalra. Nagyon jó fej srácnak ismertem meg, aki hihetetlenül közvetlen. Tévhit, hogy ez nagyon könnyű munka. Sok ismerősöm is úgy gondolja, hogy tök egyszerű, pedig kifejezetten fárasztó egy egész napos fotózás, ahol végig koncentrálnod kell. Lehetetlen pózokat kitartani perceken keresztül.

- Hogyan fogadják külföldön a magyar modelleket?

- Általában a többsége jól fogadja. A fő téma ilyenkor a fővárosunk. Meglepően sokan jártak már Budapesten, vagy akik még nem jutottak el hozzánk, azok is mondták, hogy rajta van a bakancslistájukon, hogy megnézzék ezt a várost.   

- Világhírű modell lányok tucatjait ismerjük, de valamiért a pasik közül csak kevesen lesznek igazán sztárok. Szerinted miért van ez így?

fotó: Sam Scott Schiavo
- Szerintem ennek csak az az oka, hogy a női divat sokkal több nő jár vásárolni, mint pasi, egyértelmű, hogy a női ruhadarabokra nagyobb kereslet van, így sokkal több női modellre is van szükség.

- Rémtörténeteket hallunk arról, hogy a modellek micsoda önsanyargatásba kezdenek egy- egy munka miatt. A srácoknál is van hasonló? Kellett már munkáért megalkudnod?

- Volt már rá példa, hogy nem kaptam meg munkát, mert túl nagy volt a mellkas méretem. Az étkezésemre például mostanában nagyon odafigyelek, ugyanis szeretnék majd szerepelni az Abercrombie and Fitch kampányában. Tavaly kicsin múlt, hogy összejöjjön.

- Van "álomcél" ebben a szakmában számodra?
- Kettő is. Szeretnék  egy öltöny kampányt, mint például a D&G, vagy CK. A másik, hogy egy Abercrombie kampányt csináljak. Remélem, majd összejön

- Mennyi időt töltesz naponta a külsőd ápolásával?
- Tizennégy éve versenyszerűen vízilabdázom az Újpestben, ami heti szinten hat- hét edzést jelent, plusz a hétvégi mérkőzések. Emellett próbálok hasazni, hogy ott is szálkásodjak.  

- Számodra ki az etalon ebben a szakmában?

- Férfiak közül nem tudok kiemelni senkit, a lányok közül pedig számomra Palvin Barbara az aki az arcával "meghódított".

- Hány éves korig van a modell pasiknak jövőjük? Ha nem ezt csinálnád, mivel foglalkoznál?

fotó: Devergo catalogue by Sarosi Zoltan
- Fiúknál elég kedvező a helyzet. Külföldön találkoztam olyan modellel is, aki már 37 éves volt. Ha erre gondolok, még nagyon sok idő van. Jelenleg egy főiskolára járok, ahol marketinget tanulok. A későbbiekben is érdekelne ez a szakterület.

- Itthon a modell fiúk előbb-utóbb valamelyik kereskedelmi csatorna TV-műsorában kötnek ki. Téged kerestek már meg reality-ből, vagy TV-sorozatból ajánlattal?

- Szívesen kipróbálnám magam színészként, de egy reality-s munka eléggé pejoratív ízt ad egy modellkarriernek.  

- Ezzel a külsővel a csajozás nem lehet gond, mondanál egy-két szót a magánéletedről? Van esélyük nálad a jelentkezőknek, vagy foglalt vagy?

- Több mint másfél éve nincs komoly kapcsolatom. Azóta valahogy így alakultak a dolgok... De hát kinek is kellene egy olyan fiú, akinek alig van szabadideje? (nevet)

(nyitófotó: Bosco Shane)
Sven portfóliója az alábbi oldalon megtekinthető: wammodels.hu/sven




Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger