.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , , , » Csákányi Eszter bevállalós

Csákányi Eszter bevállalós

Written By Tamas on 2013. május 17. | 18:54

A Belvárosi Színházban 2013. július 4-én mutatják be Zágon István Hippolyt című színdarabját a Mohácsi testvérek átdolgozásában. A címszerepben Kulka János, a Schneider házaspár szerepében Csákányi Eszter és Elek Ferenc látható. A darabot Mohácsi János rendezi. 

- Van valami nagy titok, amit soha nem tudunk meg: ki ez az ember? Ha láthatnánk egyszer Hippolytot a cselédszobában egyedül, hogy ott mi történik éjfél és reggel hét között... – mondja a címszerepet alakító Kulka János, aki a Hat hét, hat tánc, a Férfi és Nő koncert turné, az Esőember és önálló estje, az Ez a hely!után ismét az Orlai Produkció előadásában lép fel. A színész már többször dolgozott együtt a Mohácsi testvérekkel, akik nem az 1931-es filmforgatókönyvből, hanem az eredeti Zágon István-darab alapján írják át maivá a történetet.

- Egy darabvázlaton kezdünk el dolgozni, amit aztán a próbafolyamat során az improvizációk töltenek ki, és ezáltal, a közös munkával jön létre a szövegkönyv végső változata. Én ilyen téren bevállalós vagyok, szeretem, ha a színészi ösztönömből kell megoldani feladatokat, ha szabadságot hagy nekem a rendező és bízik bennem. Mohácsi útjára engedi a zabolátlanságot, a teremtő erőt, de aztán kellő szigorral be is fogja, rendszerezi azt – mondja Csákányi Eszter, aki Schneidernét alakítja majd az előadásban. - Ez a színházi gondolkodás nagyon közel áll hozzám – teszi hozzá a színésznő.

Schneider urat Elek Ferenc, a Katona József Színház társulatának tagja alakítja, aki először látható a Belvárosi Színház színpadán: - Fontosnak tartom, hogy egy kicsit kint is legyen a színész az anyaszínházából, abból csak profitál, ő is és a színház is. Ezúttal pazar a szereposztás: Csákányi Eszterrel és Kulka Jánossal nagyon izgalmas lesz együtt dolgozni. Ígéretesnek tűnik, nagy örömmel vágok bele a kalandba.

Az előadás a nyári premier után, a 2013/14-es évadban folyamatosan műsoron lesz a Belvárosi Színházban.

(fotó: Tumbász Hédi, Orlai Produkció)
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger