.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Új album a Fabula Rasa-tól

Új album a Fabula Rasa-tól

Written By Tamas on 2012. december 12. | 19:03

Szirtes Edina és a Fabula Rasa negyedik, Hűhó című albuma érezhetően különleges vállalkozás, már csak azért is, mert a teljes lemezen közreműködik egy másik nagyszerű csapat, a Four Bones Quartet. Így a lemez lényegesen erőteljesebb hangzást képvisel, mint amit eddig tőlük megszokhattunk. A srácok nagyobb sebességre kapcsoltak, ami új lendületet és dinamikát adott a Hűhón szereplő daloknak.
Ez a találkozás meghatározó állomás mindkét zenekar tagjainak életében. A különböző zenei stílusok integrálódnak az egyes dalokban, így kialakítva azok hangzásvilágát. Az elkészült anyagban benne van az évek során összegyűlt tapasztalat, és az együtt zenélés öröme is.
A Fabulától megszokott eklektikusság továbbra is jelen van – a már-már metálba hajló alapoktól a drum&bass-en át, a balkáni lüktetésekig, mind fellelhető a lemezen.

A dalok szövegének java részét Müller Péter Sziámi írta. Az éneken és a hangszerelésen erősen érezhető a magyar népdal, a délszláv és a többi balkáni hatás. Sokszor a zenében elrejtett többszólamú hegedűkíséret, kortárs és filmzenés hangulattal fűszerezi meg az egészet, mely szintén a lemez egyértelmű sajátossága. A stílusok keveredése, nem erőltetett, inkább egy egyetemes zenei nyelvet képvisel, és bár hangzásában új, mai és modern, a mögöttes gondolatok továbbra is magukban hordozzák tiszteletüket a különböző népek kultúrái, illetve a nagy formátumú muzsikálás iránt. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger