.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » 43 éves lenne Selmeczi Roland

43 éves lenne Selmeczi Roland

Written By Tamas on 2012. október 2. | 20:07

Már öt éve nincs köztünk a hazai színjátszás egyik jelentős alakja, Selmeczi Roland.

1969 október 10-én született, 1993-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ezt követően a Vígszínház társulatának lett tagja, majd szabadúszóként tevékenykedett, utána a soproni Petőfi Színházat erősítette. Számos színházi szerepe mellett (Vízkereszt, vagy amit akartok, Tizenkét dühös ember, Nóra, Harmadik Richárd, A vágy villamosa, A padlás, A mizantróp és még sok) a közönség olyan filmekben láthatta, mint az Aranyoskáim, az Üvegtigris, a Kútfejek, vagy az Angyalbőrben, és a Kisváros sorozat.
Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínész volt (Brad Pitt, Antonio Banderas hangját is kölcsönözte több ízben), a sorozathívők pedig arcát talán nem annyira, de hangát biztosan ismerhették: A szökés-ben Lincoln, a Doktor House-ban Wilson volt, a 24 Jack Bauerje is az ő hangján szólalt meg magyarul, a Született feleségek Mike Delfinója szintúgy, de a Smallville-ben is dolgozott.
2008 január 30-án délelőtt még a szolnoki Szigligeti Színházban próbálta a Fekete szárú cseresznye című darabot, majd néhány órás pihenést követően elindult Budapestre. A színész Újhartyán közelében szenvedett halálos autóbalesetet. 38 esztendős volt...


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger