.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Brecht-darabra készülnek a Vígszínházban

Brecht-darabra készülnek a Vígszínházban

Written By Tamas on 2012. augusztus 25. | 13:56

Októberben mutatja be a budapesti Vígszínház a Jóembert keresünk című Brecht-darabot. A próbák már javában folynak.

Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, azért, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A próba egyszerű: vajon ki az, aki szállást ad nekik? Az Isteneknek csalódniuk kell, mert hosszú útjukon sehol sem találnak szállást: egyetlen ember sem akad, aki házába beengedné a három ismeretlent. Csak egy utcalány látja őket szívesen: Sen Te, aki jócselekedete miatt kockára teszi egyetlen bevételi forrását is: hiszen ha nem “dolgozik”, másnap aligha tudja kifizetni lakbérét. Mint az egyetlen jó ember, akikkel az istenek hosszú útjukon találkoztak, ő válik kísérletük alanyává. A halhatatlanok úgy gondolják, megajándékozzák Sen Tét, pénzt adnak neki. Abban bíznak, Sen Te példája bebizonyítja majd, hogy jó emberek is élhetnek emberhez méltó életet a Földön...
Brecht Jóembert keresünk című darabja a jóságról és a kitartásról szóló fantasztikus mese. 
Az előadás rendezője Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója, aki korábban a nagysikerű Mikvét rendezte a Pesti Színházban. A rendezőnek egy világhírű cseh díszlettervező, Martin Chocholušek és egy kivételesen tehetséges cseh jelmeztervező, Katerina Stefková lesz az alkotótársa.

Az előadás szereplői: Gyuriska János, Kerekes József, Fesztbaum Béla, Eszenyi Enikő, Lukács Sándor, Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Molnár Áron, Telekes Péter.
Bemutató: 2012. október 11.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger