.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » 30 éves a Napoleon Boulevard

30 éves a Napoleon Boulevard

Written By Tamas on 2015. november 25. | 18:07

1985. novemberében az akkor már méltán ismert Solaris zenekarhoz csatlakozott Vincze Lilla. Az énekesnő érkezésével megalakult a Napoleon Boulevard. 


Az első dalok megszületése idején még a Solaris is létezett, Napoleon Boulevard néven (némi átöltözés után) saját maguk előzenekaraként léptek fel.
1986-ban aztán a Solaris egy jó időre elbúcsúzott közönségétől. Nyáron a Napoleon Boulevard elindult az Interpop fesztiválon, ahol a Kérlek, ne félj című daluk első díjat nyert. Az első nagylemezük napok alatt aranylemez lett - 150 000 példány fogyott el belőle.
1988 őszén jelent meg a zenekar mindmáig legsikeresebb albuma, a „Júlia nem akar a földön járni….” Közel 250 000 példányban fogyott el. A Júlia…. az év dala lett, Lilla az év énekesnője. Az óriási sikert meglovagolva Vincze Lilla párhuzamosan szólólemezeket is kiadott.
Négy sikeres album után tagcserék álltak be a csapatban, így az 1190-es a Legyetek jók, ha tudtok című albumon már Barcsik Vali és Könczöl Szilvia énekeltek. Az eredeti felállás zenészei legközelebb 1995-ben játszottak együtt, a Solaris los angeles-i koncertjén, amikor váratlanul föltámadt a már elfelejtettnek hitt Solaris-legenda.
Elképesztő mennyiségű koncert, nívódíjak és népszerűségi szavazások számtalan első helye - bármilyen hihetetlen is, de a Napoleon Boulevard röpke három év leforgása alatt közel 1 millió hanghordozót adott el.
2010-ben újra összeállt a Napoleon Boulevard -Cziglán István kivételével, aki 1998-ban elhunyt. A SYMA csarnokban adtak nagyszabású visszatérő koncertet, két új albumot is rögzíttettek (Best Of Remake, Világfalu). Azóta újra folyamatosan zenélnek, fellépnek -bár az eredeti felállásból csupán Vincze Lilla és Pócs Tamás látható a színpadokon. 
Kockacukor karácsony
Napoleon Boulevard koncert

Budapest, Benczúr Ház,
2015. december 18.  19:00  
Vendég a Tompox zenekar.





Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger