.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Szinetár Dóra visszatér az Operettszínházba

Szinetár Dóra visszatér az Operettszínházba

Written By Tamas on 2015. február 1. | 13:19

Ábrándok, vágyak, szerelem, szerelem és szerelem - Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című örökzöld klasszikusában, a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán.

Az Én és a kisöcsém figurái bizony fütyülnek a nőkre az idén, méghozzá márciustól. Éppen ezért Kató, a gazdag tápszergyáros ábrándos, aluszékony lánya férfinak öltözve az itáliai Velencéig szalad, hogy megleckéztessen egy nagyképű, nőgyűlölő fickót. Az Én és a kisöcsém 1934-es százas szériát megért operettszínházi ősbemutatója óta is rendületlenül vissza-visszatérő sikerdarabja a magyar színházak repertoárjának. A darab az idei évadban Lőrinczy Attila átdolgozásában, Bolba Tamás nagyzenekari hangszerelésében, Lőcsei Jenő koreográfiájával kerül színre, operett- és musicalcsapattal, igazi sztárszereposztásban. A Rómeó és Júlia musical legendás párosa, Szinetár Dóra és Dolhai Attila ezúttal Kató és Andersen figurájában, egy új műfajban bizonyít, Mészáros Árpád Zsolt pedig az operett világában most debütáló fiatal művészt, Simon Pannát kapja partneréül. Kabos Gyula egykori szerepében, vendégként Jordán Tamás és az Operettszínház kedvelt komikusa Faragó András látható.
80 évvel az operettszínházi ősbemutató után Lőrinczy Attila varázsolta maivá a zenés műfaj egyik legbájosabb és legszellemesebb remekét, melyet most Réthly Attila állít színpadra, aki friss szellemiségű, érvényes és korszerű előadást álmodott meg, melyben egyszerre akar mulattatni és szívhez szólóan mesélni az álmok és szerelmek e különös útvesztőiről. "Nagyon más lesz, mint a valaha látott korábbi feldolgozások" - vallja a rendező. Az eredetileg kamara jellegű darabot ugyanis a nagyszínpadon valósítják meg, ezért "Kero instrukcióinak megfelelően igyekszünk a zenei szövetet gazdagítani és a látványt felnagyítani, amiben Bolba Tamás zenei vezető és Lőcsei Jenő koreográfus van segítségemre. Ilyen formán nagyobb tánckarral és nagyobb zenekarral mutatjuk be, mint eddig bárki Magyarországon. Túri Erzsébet díszlet- és Velich Rita jelmeztervező pedig gondoskodik arról, hogy az előadás képi világa is lenyűgözze a nézőket. Így reményeink szerint egy rendkívül impozáns és látványos produkció kerül majd a közönség elé." - mondja Réthly Attila.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger