.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » A Nyomorultakkal készül Szegedre a Madách Színház

A Nyomorultakkal készül Szegedre a Madách Színház

Written By Tamas on 2015. január 18. | 13:45

A Madách Színház idén egy régi-új musicallel érkezik Szegedre: Victor Hugo klasszikusát A Nyomorultakat mutatják be a Dóm téren. 
 
Jean Valjean, Marius és Cosette valamint Éponine történelmi és emberi viszontagságokkal, szerelmekkel és hőstettekkel átszőtt története egy teljesen új feldolgozásban látható Szegeden augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 19-én, 20-án és 21-én. Az augusztus 19-i előadást a nagy érdeklődésre való tekintettel utólag hirdették meg.
 
A Victor Hugo nagyregényéből készült musical idén jubileumot is ünnepel, hiszen ősbemutatója 30 évvel ezelőtt volt Londonban. A magyar közönség három évvel később, Szegeden láthatta először a zenés darabot.
 
„Ez egy varázslatos darab. 2004-ben vettük le műsorról a Madách Színházban, akkor tüntetést szerveztek a nézők és követelték vissza Schönberg musicaljét” – fogalmazott Szirtes Tamás, aki „álomdarabnak” tartja A nyomorultakat, amelyet 2000-ben már megrendezett a Dóm téren.
 
A Madách Színház egy másik fővárosi színházzal versengett a musical bemutatásának non-replica jogaiért, végül a jogtulajdonos Szirtes Tamás rendezőt választotta, aki alkotótársaival együtt már javában dolgozik a Claude-Michel Schönberg zenéjével készült musical szegedi színrevitelén, amelyet ezúttal is non-replica változatban láthat a közönség. Jelenleg is tartanak a castingok, amelyeken kiválasztják a musical szereplőit – előreláthatólag februárban pedig kiderül a végleges szereposztás is. A nyomorultakat a következő, 2015/16-os évadban a Madách Színházban is bemutatják.
 
Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása egyébként minden idők egyik legtöbbet játszott musicalje, amelyből nemrég nagysikerű, három Oscar-díjjal jutalmazott film is született Hugh Jackman, Russel Crowe és Anne Hathaway főszereplésével.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger