.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » A legjobb karácsonyi film: Igazából szerelem

A legjobb karácsonyi film: Igazából szerelem

Written By Tamas on 2014. december 14. | 15:56

Minden idők legjobb karácsonyi romantikus filmjének választották a 2003-ban készült, Richard Curtis által rendezett Igazából szerelem (Love Actually)
című alkotást.

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet, mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket.

A legszerethetőbb, legemberibb és legvalódibb karácsonyi történet, amely bár meglehetősen romantikus, mégis mindkét nem számára rendkívül szórakoztató és mindemellett még nagyon vicces is. Mert mindenféle köntörfalazás és átvitt értelembe való burkolás nélkül azt nyújtja, amiről a karácsony valójában szól: az őszinte és tiszta szeretetet.
Richard Curtis a legnagyobb angol színészeket szedte össze a produkcióhoz: Emma Thompson, Alan Rickman, Bill Nighy, Hugh Grant, Rowan Atkinson, Keira Knightley, Colin Firth, Laura Linney, Liam Neeson, Martine McCutcheon is örömmel vállalta a felkérést. Tavaly, a film 10. évfordulója alkalmából felmerült, hogy elkészülne a folytatás, de Curtis kijelentette, hogy kizárólag akkor vág bele a munkába, ha a fenti névsorból mindenki elfogadja a felkérést, egyezettni pedig meglehetősen nehéz lesz a sztárokat...


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger