.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Újra Mozart! az Operettben

Written By Tamas on 2014. szeptember 30. | 8:14

Lévay Szilveszter és Michael Kunze vérbeli musicalje a Budapesti Operettszínház legendás előadásai közé tartozik. A 2003-as budapesti bemutató óriási sikert aratott, most pedig közkívánatra, három év után visszakerül a színház repertoárjára.

A XX. sz. vége felé kialakult Mozart- láz felfedezte a zeneszerző szélsőséges, lázadó személyiségét, és jó pár műalkotást eredményezett. Ezek közül kiemelkedik az Amadeus film- és színpadi változata, valamint Lévay Szilveszter Mozart!-ja. Utóbbi új szempontok szerint közelít a hőshöz: Wolfgangot szinte mai fiatalként kezeli, aki képtelen elviselni az atyai uralkodást, a császárvárosi intrikákat - s miközben így harcban áll a külvilággal, belül sincs békéje, gyermekkori énje, a zseniális Amadé minden mozdulatát befolyásolja, s nem engedi szabadon.

Érdekes, változatos, nagyon mai, nagyon emberi történet egy fiatalról, aki harcol saját meggyőződéséért, a szerelméért, a szabadságáért… Aki nem bírja a megaláztatásokat, és nem akar beleilleszkedni a világ unalmas viselkedési sémáiba, s akit úgy hívnak: Mozart!

Nagyformátumú látvány, szélsőségesen erős táncok, valóságos és vizionárius elemek. Izgalmas musicalzene, áradó, slágergyanús dalokkal fűszerezve, régi és új kedvencekkel a színpadon.

A főszerepet ezúttal hármas szereposztásban  Mészáros Árpád Zsolt, Kocsi Dénes és Veréb Tamás énekli, a további főszerepekben Feke Pál, Szabó P. Szilveszter, Szerényi László, Vágó Zsuzsi, Simon Panna és Földes Tamás látható.


Polyák Lilla Waldstätten bárónőként tér vissza a darabba.
"-Még mindig megérint a Mozart!. Különleges a kapcsolatom ezzel az előadással. A diploma megszerzése után az első komoly külföldi szerepem volt - a Theater an der Wienben játszottam Waldstätten bárónőt először. Három év után tértem haza, és a sors úgy hozta, hogy itthon is éppen akkor tűzte műsorára a darabot az Operettszínház… Egészen addig játszottam benne, míg várandós nem lettem a nagyobbik fiammal, Zsomborral.  A két terhességem között szintén magamra ölthettem a bárónő szerepét, de Bulcsú megszületése óta nem volt rá alkalmam. Ennek már nyolc éve, úgyhogy ennyi idő után most újra beállni, olyan lesz, mintha egy új szerep lenne - kicsit az is lesz, hiszen az eltelt idő alatt én is sokat változtam, és bízom benne, hogy általam most a szerep is új megfogalmazásba kerül" - mondja a színésznő.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger