.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Trokán Nóra újra Zsótérral dolgozik

Trokán Nóra újra Zsótérral dolgozik

Written By Tamas on 2014. február 1. | 10:18

Február 14-én mutatja be a Kecskeméti Katona József Színház O’Neill klasszikusát, a Hosszú út az éjszakába című drámát. Zsótér Sándor rendezésében ezúttal is a megszokottól eltérő előadást láthatunk, melynek főszereplői Trokán Nóra, Kőszegi Ákos, Orth Péter és Porogi Ádám.

Trokán Nórával beszélgettünk a bemutató előtt.


- Nagyszerű szerep ez, de nagy feladat is, ráadásul a fantasztikus Zsótér Sándor rendezi.
- Ez a negyedik alkalom, hogy vele dolgozhatom, már a főiskolán is volt szerencsém szerepelni az általa rendezett Lear királyban, és Kecskeméten sem először dolgozunk együtt. Ismerjük egymást, így nem kellett különösebben győzködnie, hogy elvállaljam ezt a szerepet, és örömmel jöttem vissza Kecskemétre is.

- Első pillanatra talán meglepő lehet, hogy te alakítod Mary Tyrone szerepét, aki egy megfáradt, morfiumfüggő, ötven feletti anya…
- Nem azt néztem, hogy milyen korú nőt kell eljátszanom, hanem hogy mi a szerep. Mary erős öniróniával és humorral rendelkező, nő van egy állapota, ez pedig eljátszható huszonhét évesen is. Nem foglalkozom azzal, hogy korban nálam jóval idősebb színésznők alakították korábban. Nem akarom, hogy ez bármilyen nyomást gyakoroljon rám, vagy a közönségre. Nagyon összetett személyiségről van szó, minden öreglelkűségemet elő kell szednem, hogy Mary érettsége, és a tapasztalata tükröződjön majd a színpadon.

- Zsótérék új fordítást is készítettek. Mennyiben tér el ez a megszokott szövegtől?
- Teljesen új, modern fordítás készült, a korábbi szöveghez képest lényegre törőbb, frissebb, mai. Rengeteget beszélünk benne, az időm nagy részét most a szövegtanulás teszi ki, de bízom benne, hogy a bemutatón már minden rendben lesz.

(fotó:Hajdú D.AndrásWalter Péter, MTI)

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger