.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , , » Hat hét, hat tánc - 250.!!!

Hat hét, hat tánc - 250.!!!

Written By Tamas on 2013. november 10. | 6:30

250. alkalommal játszott Vári Éva és Kulka János a Hat hét, hat tánc című fergeteges darabban. A közönség még most, kilenc évvel a hazai bemutató után is kitörő tapssal díjazta az előadást.

Az Orlai Produkciós Iroda talán legnagyobb sikerű előadásáról van szó, mely két különös ember édes-bús történetét mutatja be.
Lily, egy hatvannyolc éves idős asszony táncórákat készül venni otthonában. A „Hat táncóra hat hét alatt” tánciskola Michaelt utalja ki hozzá. A két idegen ember eleinte ellenségesen viszonyul egymáshoz, majd az órák elteltével egyre meghittebb és őszintébb barátság alakul ki közöttük. Rendkívül szórakoztató színdarab barátságról, szerelemről, betegségről, arról, hogy milyen nehéz helyesen élni az életünket, és hogy csak egy igaz barát segíthet az elkövetett hibáink, illetve a régi fájdalmak és a magány elfeledésében.
A vígjáték egy látványos és hangulatos színházi előadás forgatókönyve, melyben minden egyes jelenetnek megvan a maga hangulata az eltérő korokból származó táncokkal és zenékkel. Két rendkívüli szerep egy hatvan körüli vagy afölötti színésznőnek és egy negyvenes-ötvenes férfi színésznek.

Vári Éva egy interjúban így emlékezett vissza a bemutatóra: 
- A rendező, Ilan Eldad a kora ellenére iszonyú mozgékony, nagyon benne van a színházi életben, utazik Londonba, New Yorkba. A Hat hét, hat táncot Londonban látta és mondta, hogy szeretné megcsinálni velem és Kulka Jánossal. Nagyon örültünk, amikor megkaptuk a felkérést, de Parti Nagy Lajos fordítása is kellett ahhoz, hogy a bulvárdarabból igazi színházi este kerekedhessen. Így tud az előadás igazán arról szólni, hogy ne legyen előítéletünk egy másik emberrel szemben anélkül, hogy megismernénk. Egy kis időt áldozzunk arra, hogy megismerjük egymást. Amikor először felmentünk a Thália színpadára, megkérdeztem Jánost, hogy látod, amit én látok? Hatalmas nézőtér és erkélyek voltak előttünk üresen. Itt fogunk ketten egymással szemben állni és csak mondani, mondani. Egyáltalán érdekel ez majd valakit? Ennek már több, mint kilenc éve, azóta erre sikerült választ kapni. Csak le kell csiszolni a felszínt, és kiderül, mély emberi érzelmek és gondolatok vannak szerepek mögött. Úgy hiszem, az előadásunk képes ezt megmutatni.

A néző egyszerre nevet és sír ezen a két figurán, az előadás végén pedig elgondolkodhat, és talán átértékeli az emberi kapcsolatait. Bízzunk benne, hogy ez a két kiváló színész még hosszú ideig játszhat ebben a darabban is!



(A darab nemzetközi sikerének talán legjobb bizonyítéka, hogy 2014-ben mozikba kerül a történetből készült film is, melyet részben Budapesten forgattak, s melynek főszereplői Gena Rowlands, Cheyenne Jackson, Julian Sands, Jacki Weaver és a West Side Story egykori sztárja, Rita Moreno. A magyar színészek közül többek között Margitai Ági, Márton András és Sugár Bertalan is feltűnik majd a vásznon!)


(fotók: Almási J.Csaba)
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger