.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , , , » István, a király a TV-ben is!

István, a király a TV-ben is!

Written By Tamas on 2013. augusztus 6. | 16:20

Az RTL Klub az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án 21:20-kor tűzi műsorra a 30 éves jubileumát ünneplő rockoperát, az István, a királyt, Alföldi Róbert rendezésében.

- Büszkék vagyunk arra, hogy az RTL Klub lehet az a televízió, amely bemutathatja a 30 éves jubileumra készülő István a királyt. Biztosak vagyunk abban, hogy az RTL Klub nézői az államalapítás ünnepén örömmel nézik majd ezt az emblematikus alkotást. – mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. A csatornán látható előadás a szegedi előadások rögzített változata.
Szörényi Levente és Bródy János műve mind a mai napig talán a legmeghatározóbb alkotás a magyar államalapításról. Jelentősége egyebek mellett közösségteremtő-megtartó erejében rejlik, és abban a művészi sokrétűségben, amelynek eredményeként még a 30. évfordulón is számos, ma is aktuális mondanivalóval bír.
Az alkotók a 30 éves jubileumra kortárs változattal készülnek. A köztünk élő István és Koppány látható majd a produkcióban Alföldi Róbert sajátos művészi víziójában. A mű zenéje és szövege minden változtatás nélkül kerül színpadra újragondolt díszletekben és jelmezekkel.
A 860 négyzetméteres színpadon a 21 méter magas díszlet-rendszerben, 150 táncos és statiszta teszi impozánssá a látványt. A hangzás felejthetetlenné tételéről a 60 fős szimfonikus zenekar és a 6 tagú rock-szekció gondoskodik.
A színészek elsősorban a prózai színjátszás kiemelkedő személyiségei, akik kitűnő hangi adottságaik alapján számos zenés színpadi műben is megmutatták tehetségüket.

Szereposztás:
István: Feke Pál
Koppány: Stohl András
Sarolt: Udvaros Dorottya
Réka: Tompos Kátya
Gizella: Radnay Csilla
Táltos: Novák Péter
Krónikás: Blaskó Péter
Asztrik: László Zsolt
Laborc: Szemenyei János
Koppány feleségei: Simon Boglárka, Bánfalvi Eszter, Csépai Eszter
Főurak: Schneider Zoltán, Hevér Gábor, Znamenák István
Vecellin: Makranczi Zalán
Német lovagok: Józan László, Farkas Dénes
Különleges vendégek: Varga Miklós és Nagy Feró
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger