.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Csemer Boglárka - Boggie

Csemer Boglárka - Boggie

Written By Tamas on 2013. május 10. | 20:14

Csemer Boglárka "Boggie" már évek óta rendszeresen kápráztatja el közönségét hazai, és külföldi vizeken egyaránt. BOGGIE elnevezésű jazzy pop formációja kiadónk gondozásában jelentette meg első albumát!



A harmonikus dallamvezetésnek, a felszabadult játéknak köszönhetően, a zene körbeöleli hallgatóját, a francia nyelvű dalszövegek és Boggie a maga kisugárzásával, bájával, csengő hangjával egy érzelmekkel, gondolatokkal teli világba kalauzol bennünket.

Boggie francia muzsika iránti vonzalma már évek óta töretlen. Párizsban töltött éve és a francia dalkultúra olyannyira inspirálta őt, hogy az albumon a magyar és angol nyelvű felvételek mellett, számos francia nyelvű saját dal is helyet kapott.
Egy ízig-vérig magyar előadóról van szó, aki albumával méltán lép a frankofón zenei világ köreibe, zenéjét kiterjesztve hazánk határain kívülre, remélve, hogy minél nagyobb közönség érzi majd azt a sajátjának, nemzetiségtől és kultúrától függetlenül.

Az albumon vendégeskedő zenészek és a zenekar játékos, élettel teli, néhol romantikus, néhol csábító, néhol melankolikus hangulatot varázsolnak körénk. A dalok magukon viselik a könnyed játékosság jegyeit is, de a nagyzenekarral megtámogatott, monumentális dal sem lóg ki a sorból, egységes egésszel van dolgunk.

Csemer Boggie egészen kisgyermek korától a zene, s az éneklés megszállottja. Több mint 12 évig tanult különböző zeneiskolákban, különböző stílusokat a népzenén, a klasszikus zenén és a jazz-en keresztül, míg végül 2010-ben a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán tett sikeres vizsgát.
Boggie 2011-ben, a Jazzy 90,9 rádió dalversenyén a Magyar Jazz Szövetség Különdíját nyerte el a Japánkert című szerzeményével, mely a most megjelent albumon is meghallgatható.

A formáció már 2012 áprilisában meghívást kapott a Frankfurtban megrendezésre kerülő Light&Buildings kiállításra fellépő művészként, és 2012 októberében a neves párizsi Sunset&Sunside Jazz Clubban is koncerteztek. 2013. tavaszán Bécsben léptek fel a friss lemezanyaggal.

 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger