.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Az egérfogó magyarul -Londonban!

Az egérfogó magyarul -Londonban!

Written By Tamas on 2013. április 28. | 14:38

Nem mindennapi lehetőséget kapott a kecskeméti Katona József Színház társulata: Agatha Christie: Az egérfogó című darabját most Londonban mutathatják be.

A kecskeméti Katona József Színház igaz megtiszteltetésnek tartja, hogy a magyarországi színházak közül elsőként vendégszerepel a londoni West Enden 2013. április 28-án. Az egérfogó azért is különleges produkció a társulat számára, mert minden generációt felvonultat, a fiatalok örömmel figyelhetik, leshetik el a nagy öregek technikáit. Utóbbi kategóriába tartozik Réti Erika és Kiss Jenő, a kecskeméti színház Örökös Tagjai, velük ellentétben a kecskeméti nagyszínpadon ebben az előadásban bizonyított először a nézőknek Téby Zita és Szemenyei János.
- Nagyon izgatott vagyok, és örülök annak, hogy ilyen lehetőséget kapott a színházunk. Hogy Az egérfogó már hat évtizede műsoron van ebben a színházban, nyilván helyi kuriózum, nekünk az a fontos, hogy a mi előadásunkat a lehető legjobb formájában tudjuk eljátszani, megmutatni az ottani közönségnek -mondta Csémy Balázs, a társulat legifjabb tagja.  
- A lényeg nem változik, de néhány apró változtatás elkerülhetetlen. Ilyen például, hogy a díszletünk a tükörképe lesz a kecskemétinek, mivel a londoni színház színpadán máshol vannak a járások. – árulta el Danyi Judit, a darab egyik főszereplője. 

Az Egérfogó minden idők legsikeresebb, és legrégebben színpadon levő angol darabja. 1952-ben mutatták be Londonban, s azóta is (60 éve!) töretlenül a közönség egyik kedvence. A kecskeméti előadás ugyanabban a színházban, a St Martin's Theatre-ben látható, ahol az eredeti, angol nyelvű produkció fut.


Szereposztás:
Mollie Ralston: Danyi Judit
Giles Ralston: Ferencz Bálint
Christopher Wren: Csémy Balázs
Mrs. Boyle: Réti Erika
Major Metcalf: Kiss Jenő
Miss Casewell: Téby Zita
Mr. Paravicini: Hegedűs Zoltán
Sergeant Trotter: Szemenyei János

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger