.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » A Dal: ByeAlex repülhet Malmőbe!

A Dal: ByeAlex repülhet Malmőbe!

Written By Tamas on 2013. március 3. | 10:17

Lezárult az Eurovíziós Dalfesztivál hazai dalkereső versenye. A heteken át tartó válogatásban 244 beküldött dal közül választotta ki a zsűri azt a harmincat, melyet már a közönség is láthatott.

A Dal döntőjében a legjobbnak ítélt nyolc szerzemény versengett. 
Vastag Tamás nagyívű dala biztosan sláger lesz itthon, de szerencsére Malmőig nem jut el a híre. Cserpes Laura, a műsor egyik nagy felfedezettje komoly közönségszavazatot tudhatott maga mögött, de a nulla hangú, dundi kislány végül szintén lecsúszott az utazásról, akárcsak a korábban nagy favoritnak tartott Pál Dénes & Agárdi Szilvia duó. A megható háttértörténet a döntőben már kevésnek bizonyult, a dögunalmas nóta másik előadóval talán a legjobb harmincba sem került volna be. Ekkora sablonokat puffogtató dalszöveg régen került hazai közönség elé is. Keresztes Ildikó is háromszor bizonyíthatta, hogy az ország egyik legtehetségesebb énekesnője, neki nincs oka szégyenkezni, tisztességgel helyt állt a mezőnyben. Szintén le a kalappal az alig 16 esztendős Radics Gigi előtt, aki a verseny egyik nagy favoritjának számított. Nála is csak a dallal volt baj: megint egy uncsi, gagyi szövegű sirató nótát próbáltak letuszkolni a nép fülén. Rácz Gergő egyértelműen csak azért jutott el a döntőig, mert a zsűriben ücsörgő Rakonczai Viktor évtizedes cimborája... A válogató legnagyobb vesztese Kállay-Saunders András, akinek tény, hogy trendi, ütős slágere került a versenybe, de az ellenszenves arc, és az izgalomtól remegő lábak végül nem hoztak elegendő telefonos szavazatot az énekesnek.
Talán bátran mondható, hogy a legnagyobb meglepetésre nem a papírforma jött be, hiszen a nézők egyértelműen azt a dalt juttatták győzelemre, melyet a roppant hozzáértő, ám rettenetesen idegesítő zsűri kétszer is kigolyózott a versenyből. ByeAlex "Kedvesem" című szerzeménye a maga egyszerűségével belopta magát az ország szívébe: elképesztően jó dalszöveg, fülbemászó dallam, szerethető előadó. Ennyi kellett a győzelemhez!
Májusban kiderül, hogy Európa hogyan értékeli majd a mi kis fura figuránkat, s hogy lesz-e nemzetközi kedvenc a Kedvesem....


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger