.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » A Dal: lezajlott az első elődöntő

A Dal: lezajlott az első elődöntő

Written By Tamas on 2013. február 3. | 13:29

A szombati elődöntő után Agárdi Szilvi és Pál Dénes, Keresztes Ildikó, Rácz Gergő, Baricz Gergő, Gyurcsík Tibor és Palcsó Tamás versenyezhet tovább az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételért.

A zsűri döntése alapján Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje, Keresztes Ildikó, Rácz Gergő, a tévénézők szavazatai alapján Baricz Gergő, Gyurcsík Tibor, valamint Palcsó Tamás jutott tovább a szombati első elődöntőből a középdöntőkbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban. Bogi, a Background, Fehér Zoltán, illetve a Mrs. Columbo számára már véget ért a küzdelem.

Fehér Zoltán produkciójával indult a show, az X-Faktorból ismert énekes még mindig elképesztően irritáló látványt nyújt a színpadon, viszont legalább jól énekel. Ez sajnos nem minden versenydal előadójáról volt elmondható... A Mrs.Columbo igazán üde színfolt a hazai könnyűzenei életben, ez a daluk is kedves-helyes, de sem a "szakmai" zsűrit, sem a közönséget nem győzte meg eléggé. Itt volt nekünk Palcsó Tamás, aki továbbra is életképtelenül lötyög, Gyurcsík Tibi, aki bár egészen jó dalt kapott, a bájgúnárkodásától frász kerülget, és újra feltűnt Rácz Gergő is, akinek az elmúlt sok év alatt sem lett szimpatikusabb az arca. Keresztes Ildikó messze a legjobb előadást nyújtotta, de tőle nem is várhattunk mást. A Background nevű csapat idővel majd kinövi magát, nem ártana nekik egy énekescsere sem, és a rutin majd azt is meghozza, hogy ne izgulják szét magukat a színpadon. Baricz Gergő unalmas volt -mint mindig-, a teljesen kezdő Bogi pedig eltűnt a köré rittyentett katasztrofális koreográfiában. 
A végére tartogatták a szerkesztők a naaaaaagy durranást: A The Voice nyertese, Pál Dénes ölelgette az alig látó Agárdi Szilviát. Dénes hangi teljesítménye értékelhetetlen volt, Szilvike pedig annyira remegett, hogy ide- oda csúszkált a kis hangja. Tudom, ez nem az előadók, hanem a dalok versenye! De a dalukról sem tudnék sokkal több jót írni. A szövegből ömlött ránk a langyos genny. Ennyire direkt produkciót nem láttunk még hazai színpadon (sem). Ez kell a népnek! Meg kell hatódni! De kérdem én, ha neadjisten' ők jutnak ki Malmőbe, ott mire megy majd ezzel a duettel a két gyerek? Ott kit fog érdekelni az erőltetett dráma? 
A Dal első elődöntőjében nem hallhattunk igazi slágergyanús szerzeményt. Koppintások, gyenge próbálkozások, sablonoktól hemzsegő dalszövegek uralták a színpadot.

A "szakmai" zsűri értékeléseit pedig inkább ne is említsük...

Jövő szombaton jön az újabb tíz próbálkozó, akkor remélhetőleg élvezetesebb műsort kapunk!


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger