.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , , , , » Újabb hazai sorozat az HBO-n!

Újabb hazai sorozat az HBO-n!

Written By Tamas on 2012. október 23. | 18:15

A magyar HBO sorozata a pszichoterápia zárt ajtók mögötti világát mutatja be. Öt páciens legmélyebb problémáit ismerhetjük meg, ám hamar kiderül, hogy a pszichológus is segítségre szorul. És ezzel beigazolódik: mindenki rejteget valamit.  

A Terápia a Be Tipul (In Treatment) című izraeli sikerszéria hazai adaptációja. Az eredeti forgatókönyvet az izraeli Hagai Levi írta, a magyar változatért Tasnádi István és forgatókönyvíró-csapata felelt. Az Enyedi Ildikó és Gigor Attila által rendezett történet középpontjában az ötvenes sármos pszichológus, Dargay András (Mácsai Pál) áll. Hétfőn régi páciense, a „problémásan szexi” Laura (Marozsán Erika) érkezik a rendelőjébe. Kedden egy igazi nagymenő üzletember, Máté (Nagy Ervin) ül a kanapén, aki emberi sorsokat súlyosan befolyásoló döntése következményeit viseli. Szerdán a 16 éves tornászlány, Zsófi (Sztarenki Dóra) jön terápiára: mindkét karja gipszben, kerékpáros baleset érte, és a biztosító pszichológusi szakvéleményt kér, hogy nem volt-e öngyilkossági szándék a háttérben. Csütörtökön egy pár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia, Nagy Zsolt) keresi a választ a kérdéseire András kanapéján. A munkájában sikeres nő ugyanis hezitál, hogy megtartsa-e a babát, melyre korábban annyira vágyott. Pénteken András keresi fel tíz éve nem látott mentorát, Ágnest (Csákányi Eszter), és hamar kiderül, hogy a látszólag sikeres és boldog kétgyerekes családapát belső bizonytalanságok gyötrik, és a házassága (Für Anikó) is válságba jutott. Ennek a nyolc embernek a drámája bontakozik ki a Terápiában. A 40 részes magyar sorozat 2012 októberétől, hétfőtől pénteking látható az HBO-n.

kritika:
Az első epizódban két zseniális színész jutalomjátéka látható. Mácsai Pál tökéletesen hozza a higgadt pszichológust,  Marozsán Erika pedig egyetlen pillanatra sem esik ki a szexuális zavarokkal küzdő szépasszony szerepéből. Dicséret illeti az operatőrt, olyan képekkel festi meg a párbeszédet, melyeket öröm látni. Az a pillanat, mikor a pszichológus némán odatolja a nő elé a papír zsebkendőket, vagy az a jelenet, melyben az asszony rendbe szedi magát a fürdőszobában, példaértékűek. Rendben van a rendezés, a zene, a színészi alakítások, valami mégis hiányzik. Bátor vállalkozás huszonöt percet ráépíteni két ember beszélgetésére- hallgatására, ehhez pedig nagyszerű dialógust kellett volna írni. A Terápia első epizódjában ez még nem sikerült. Itt-ott unalmassá vált. 
Drukkolok a készítőknek, és bízom abban, hogy a közönség is szeretni fogja ezt a furcsa, de elgondolkodtató sorozatot. 

fotók: HBO
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger