.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Ősszel is Szerettem őt!

Ősszel is Szerettem őt!

Written By Tamas on 2012. október 2. | 20:25

A nagy sikerű tavaszi bemutató után ősztől újra látható a Rózsavölgyi Szalonban a Szerettem őt című dráma, mely Anna Gavalda világhírű regényéből készült.

Mindig is voltak férfiak, akik csalják a feleségüket. Mennyire banális az egész történet. Hogy ez mindig így van. Hogy az vezeti őket, ami a gatyájukban van. Végül is csak szemet kell hunyni és magától elmúlik az egész. Tudomásul kell venni és kész. Kész, megvan. Túl vagyunk rajta... igaz? Ezt gondolja. Mindnyájan ezt gondoljuk."- mondja dühösen, kétségbeesetten, vádlón a történet hősnője. Ilyen egyszerű lenne? Ez lenne a megfejtése magánéletünk oly gyakori válságainak? Egy fiatal nőt két gyerekkel elhagy a férje. Árulás? Egy férfi nem vállalja élete nagy szerelmét, s kiüresedett házasságának megőrzése mellett dönt. 
Ki kit árult el? Milyen mindennapi történetek, mennyire hétköznapi döntési helyzetek... Milyen könnyű feltenni ezeket a kérdéseket, s milyen nehéz rá választ találni... Vannak-e egyáltalán  kész válaszok, amelyek mindnyájunknak iránytűként szolgálhatnak az élet sokarcú, sokszínű helyzeteiben? Szabad-e könnyen ítélkezni? Lehet-e? Képesek vagyunk-e egy másik sors fénytörésében ránézni a saját életünkre? Mennyi kérdőjel... Egy hatvan év körüli férfi - az após, s a fia elhagyott asszonya viaskodik  egy éjszakán át  életük - az ÉLET nagy kérdéseivel. 
Anna Gavalda, a nemzetközi hírű francia írónő sok nyelven sikeres regénye - a magyar fordítás Tóth Krisztina munkája - igazi kamaradrámának kínálkozik: a néző önmagával, önmaga kérdéseivel találkozik.
A nőt Györgyi Anna, a férfit Szilágyi Tibor játssza.

október 9., 13., november 2., 12.
Rózsavölgyi Szalon, Budapest, Szervita tér



fotók: fidelio.hu
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger