.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » "Kicsinálták" Bozsik Yvette-t!

"Kicsinálták" Bozsik Yvette-t!

Written By Tamas on 2012. március 21. | 10:23

Bozsik Yvette bejelentette a  főpolgármesternek, hogy a 2012. július 1-én esedékes kinevezését a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői posztjára nem áll módjában elfogadni.

Az Érdemes és Kossuth-díjas művész szerint pályázatának beadása pillanatától kezdődően az őt érő személyes és szakmai támadások, nevének és eddig elért eredményeinek lejáratása és besározása a rá váró munka ellehetetlenüléséhez vezetett, a hazai és a nemzetközi művészeti közvélemény félretájékoztatása, személye ellen hangolása pedig méltatlan helyzetet állított elő. Bozsik kiemelte, hogy a Trafó - Hálózatba kötve konferencia szervezői és felszólalói a minimálisan elvárható bizalom helyett mindent megtettek annak érdekében, hogy bizonygassák vezetői alkalmatlanságát, és ezzel a Trafó megszüntetését vizionálják. Tették ezt a szakmai aggodalom és hozzáértés, a független civilek álarcában úgy, hogy közben a pályázaton vesztes előző vezető támogatói között volt olvasható néhányuk neve, és többen munkakapcsolatban álltak a Trafóval. Bozsik Yvette mélységes sajnálatát fejezi ki mindazon együttesek és alkotók felé, akik bizalmukkal támogatták, és azon művészek felé is, akik reménykedtek egy nyitottabb, sokszínűbb, együttműködőbb Trafó létrehozásában.  - így szól a szinhaz.hu-n is olvasható közlemény. 
 
Nem szokásom belefolyni a hasonló témájú vitákba, de ami a Trafó körül zajlott az elmúlt hetekben, az már nálam is kiverte a biztosítékot. Csak gratulálni tudok, megint sikerült igazán nagy tettet végrehajtani, ehhez kell a tehetség, és az energia! Az ilyen viselkedés már az óvodában sem menő, felnőtt emberekhez pedig kifejezetten méltatlan. Nagyon sok idejük lehet egyeseknek, és láthatóan nem csupán értik a dolgukat, de teszik is azt! Csak egyetlen kérdésem marad a végére: nem lett volna sokkal férfiasabb, és kulturáltabb dolog akkor gyalázni, és kicsinálni Bozsikékat, amikor már elkezdtek dolgozni a Trafóban? Talán akkor az is kiderült volna, hogy valóban alkalmatlanok-e az intézmény vezetésére...
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger