.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Boldog születésnapot, Malek Andrea!

Boldog születésnapot, Malek Andrea!

Written By Tamas on 2012. március 13. | 11:51

Március 13-án ünnepli születésnapját a kiváló színész-énekesnő, Malek Andrea.

Tanulmányait a Pestújhelyi úti Zenei általános Iskolában kezdte, Homor Istvánné zongora tanárnőnél. 1982 és 1986 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus zongora szakán tanult, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt, ahol 1989-ben szerzett diplomát. 
Bemutatkozásként azonnal az Evita címszerepében láthatta a közönség, majd sorban jöttek az újabb főszerepek: Dorian Gray (Sybille), Nyomorultak (Fantine), Sakk (Florance) A muzsika hangja (Maria), illetve az első prózai feladat, az Elveszett paradicsom női főszerepe, Mira, a Nemzeti Színházban.  A tévénézők számára a Szomszédok című teleregény tette országosan ismertté. Néhány év kihagyás után a Chicagoban tért vissza a színpadra a Madách Színházban, ahol a Macskák Grizabelláját is elénekelhette. 2008-ban a Vidám Színpadon játszott a Volt öt évünk című darabban, illetve a Rejtő Jenő művéből készült Vesztegzár a Grand Hotelben című komédiában is szerepet kapott a Nemzeti Színházban. Játszott Ausztriában és Németországban is, legutóbb a Jézus Krisztus Szupersztár Mária Magdolnájaként énekelt németül.
Nyolc nagylemeze, több kislemeze jelent meg, illetve számtalan válogatás lemezen közreműködött. Rendszeresen fellép az I Love a Piano című esttel, melyben Walter Lochmann a partnere, illetve a Malek Andrea Band-del is járja az országot. Jelenleg a Retúr című albumát mutatja be a közönségnek, és A karnevál vége című előadásban is szerepel, melyet Popper Péter írásaiból állítottak össze. 

Legközelebb színpadon: 
-A karnevál vége (R16 Pódium):  március 23.,24., április 27.,29., 
-Vesztegzár a Grand Hotelben (Nemzeti Színház): április 7.,8., 
-Máté Péter emlékkoncert (Debrecen): március 19.


További születésnaposok március 13-án: Hevér Gábor, Tompos Kátya.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger