.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2012. január 5. | 15:09

Születésnapos: Csengeri Ottília
1966 január 5-én született Csengeri Ottília. Az egzotikus szépségű musical színésznő jelenleg is öt darabban áll színpadon.

Csengeri Ottília Szegeden végzett klasszikus balett művészeti szakiskolát, majd később a Rock Színházban vált igazi énekes - táncos színésszé. Ott egy sor híres musicalben és rockoperában (Jézus Krisztus Szupersztár, Evita, Rockodüsszeia...) csiszolhatta, építhette énekesi- táncosi tehetségét. Ám a műfaj kívánalma szerint Ottiliának most is napi elfoglaltsága a balett óra, s kedves énektanárnőjéhez Horváth Eszter operaénekeshez -immár több mint tíz éve- rendszeresen jár.
Már egészen fiatalon eljátszhatott olyan karakterszerepeket, mint a Nyomorultak  Thenardiernéja, vagy a Sztárcsinálók Ulrikája. Ez utóbbi mai napig egyik kedvenc szerepe, hiszen ezzel robbant be igazán a színházi világba, de emlékezeteset alakított  a Miss Saigon Gigijeként is.
Később a Nemzeti Színházban vendégként eljátszhatta Szörényi- Bródy A kiátkozott című darabjának Édua szerepét.
1996-tól szabadúszó. Két évig énekelt a Moulin Rouge színpadán, ahol a Revue Déjá Vue előadás énekes díva szerepére hívták meg. 2001 nyarán Ottilia Bécsben a Csárdáskirálynő címszerepét játszotta német nyelven,  az Operett Színházban pedig sorra kapja a musical szerepeket.
Jelenleg a Cigányszerelem, a Rómeó és Júlia, a Szép nyári nap, a Miss Saigon és a Szentivánéji álom című darabokban szerepel.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger