.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2012. január 29. | 12:04

Lajkó Félix a MÜPA-ban húzza!
Február 2-án fergeteges koncertre számíthat a Művészetek Palotájának közönsége. Lajkó Félix újra elrepít a zene szárnyán, s ezúttal Falusi Mariannt hívta vendégül erre az izgalmas utazásra.



Nevezték már az ördög hegedűsének, a Vajdaság Paganinijének, csodagyereknek, aki ha színpadra áll, és hangszer van a kezében – legyen az hegedű vagy citera –, bármire képes, olyan síkokra röpíti az embert, amit csak az erre születettek tudnak.
Lajkó Félix öntörvényűen kezeli a zenét. Nincs szükség stiláris meghatározásra, nincs szükség leírásokra, zenéje épp ezeknek az ellenkezőjéről szól: a stílusok áthágásáról, a megmagyarázhatatlan elfogadásáról. Témái néha banálisan egyszerűk, akár a természet hangjai, harmonikusak, akár egy jó bor, és ami a lényeg: sok esetben a szívhez szegeződnek, így válnak személyesé, élményszerűvé sokak számára.
A Művészetek Palotájában tartott koncertjei mindig egyediek és megismételhetetlenek, vélhetően így lesz ez most is, amikor az improvizációkra épülő témáknak is sok szerep jut, főleg ha olyan kiválóság közreműködése teszi ezt teljessé, mint az énekesnő Falusi Mariann, aki örömmel vállalta a kihívást, hogy ráhangolódjék a palicsi hegedűs mondandójára.

2012. február 2. 19:30, Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Lajkó Félix – hegedű, Brasnyó Antal – brácsa, Kurina Michael – cimbalom, Kurina Ferenc – bőgő, Pettik Ádám - kanna, dob, vendég: Falusi Mariann - ének
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger