.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2012. január 12. | 15:30

Garas emlékére játszik Varnus
Hónapok óta hirdetik a plakátok Varnus Xavér koncertjét, melyen az eredeti tervek szerint Törőcsik Mari és Garas Dezső lépett volna fel vendégként. Minden jegy elkelt, és bár Garas Dezső már nem lehet jelen az esten, a koncertet mégis megtartják.




fotó: müpa.hu
Az orgonaművész Garas Dezsővel és Törőcsik Marival hármasban készült a Művészetek Palotájába meghirdetett előadásra, amelyen a harmincas évek filmslágereit adták volna elő hárman.
- Egy héttel a halála előtt beszéltünk utoljára Garas Dezsővel - emlékezett vissza Varnus Xavér a BLIKKben. - Egyeztettünk dolgokat, majd egyszer csak közölte: ha nem érném meg az áprilist, akkor a Mari tegye meg, hogy a fényképemmel a kezében énekli el a dalokat. Én persze elhessegettem ezt a dolgot, de aztán nem sokkal később jött a szörnyű hír, hogy meghalt Garas Dezső.
Xavér nagyon büszke arra, hogy a barátjának tudhatta a nem mindennapi művészt, így tiszteletteljes emlékezésként megtartják a koncertet áprilisban Törőcsik Marival kettesben. Garas utolsó kívánságának megfelelően úgy, ahogy szerette volna.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger