.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2012. január 11. | 0:05

Eurovíziós Dalfesztivál 2012 - dalmustra Tegnap nyilvánosságra hozták az idei Eurovíziós Dalverseny lehetséges magyar indulóinak névsorát. A húsz hazai előadó, és dal még egy háromfordulós versenyen vesz részt. Nézzünk most néhány nótát!


Az első magyar elődöntőre január 28-án kerül sor, a következőre pedig február 4-én. Az elődöntőkből 3 dal a zsűri döntése alapján, egy pedig a közönség kívánságára jut tovább a döntőbe, melyet február 11-én tartanak.
Az első körben nézzünk három nótát, melyek bejutottak a legjobb húsz közé:

Az Anti Fitness Club elnevezésű zenekar 2002 végén alakult, de első albumuk csak 2008-ban került boltokba. A siker átütő volt, a srácok azonnal a slágerlisták élére repültek a Még vár ránk ez a föld című dallal. Újabb slágerek következtek, és egy újabb CD. Közben számtalan díjat zsebeltek be (VIVA Comet, Bravo Otto, Fonogram...) Az AFC jelenleg a harmadik albumán dolgozik. A dalversenyre a Lesz ami lesz című dallal neveztek, és jutottak be a legjobb húszba. 

 

Molnár Ferenc Caramel a Megasztár című tehetségkutató műsor második hazai nyertes volt 2005-ben. Az énekes egy pillanat alatt vált a közönség kedvencévé. Eddig öt albuma jelent meg, legnagyobb slágerei: Mennem kell, Szállok a dallal, Lélekdonor. Fonogram és Bravo Otto-díjas. Ötödik nagylemezének címadó dalával, a Vízióval indul az idei megmérettetésre.


Gyurcsik Tibor a 2011-es X-Faktor felfedezettje. Bár a TV-műsor 12 versenyzője közül elsőként kényszerült távozni, nem adta fel dédelgetett álmát, hogy énekes legyen. Első saját dala a Back in place, mellyel az Eurovíziós verseny hazai selejtezőjén máris bejutott a legjobb húsz közé. A mindössze 25 sztendős fiatalember gőzerővel készül a megmérettetésre.A 20 még versenyben levő hazai dal:
Anti Fitness Club – Lesz ami lesz
Bebe & Change – Fans will be friends
Compact Disco – Sun of our herarts
Caramel – Vízió
Gallusz Niki és Vizy Márton – Európa, 1 a szívünk
Gyurcsik Tibor – Back in place
Kállay Saunders András – I love you
Kökény Attila & Bencsik Tamara – Állítsd meg az időt
Király Linda & Ben & Viktor – Untried
Pély Barna & Pál István “Szalonna” & Pál Eszter – Open Your hearts
Puskás Péter – Csillagok
Sophistic – Yeah ok
Tolvai Renáta – Élek a szemedben
Tóth Gabi – Nem kell végszó
Dancs Annamari – Feel
Kiss Gina – Chasing dreams
Monsoon – Dance
Fábián Juli & Zoohacker – Like a child
Heincz Gabi – Learning to let’s go
Veres Mónika “NIKA” – This love
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger