.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Básti Juliék nem félnek a farkastól

Básti Juliék nem félnek a farkastól

Written By Tamas on 2016. március 16. | 15:33

Újabb klasszikust mutattak be a Centrál Színház színpadán. A Nem félünk a farkastól legújabb feldolgozásában Rudolf Péter és Básti Juli alakítja a főszerepeket.

Egy átmulatott éjszaka végén George és Martha, egy középkorú, középosztálybeli és közepesen részeg házaspár hazaér otthonába. Kisvártatva beállít hozzájuk egy fiatal pár, Nick és Honey. Ha a váratlan vendégek szórakoztatásáról van szó, George és Martha számára semmi sem drága: szellemes tréfákkal kezdik, ám csakhamar közös életük pokoli titkait kezdik el kifecsegni. A játékos évődés tragikomikus élveboncolássá fajul... Soha senki nem ábrázolta olyan szórakoztatóan a kegyetlen emberi játszmákat, mint Edward Albee, akinek főműve, a Nem félünk a farkastól méltán a huszadik század legszebb, legmaradandóbb drámája.
Az előadásról a rendező, Puskás Tamás így beszélt:
"-A 2016-os Centrál bemutató két legfontosabb ambíciója: érvényre juttatni a mű - a szerző szándéka szerint is - erős humorát, és megmutatni, kevés jobban összeillő párt hordott a föld, mint éppen George-ot és Martha-t. Értelmezésünk szerint ugyanis a darab témája az öregségtől, a haláltól való megriadás, a rémület, hogy nem fordítható vissza az idő kereke, tettük amit tettünk, hiába minden önámítás, már nem mi következünk.Az, hogy a lét dolgában Albee pesszimista, ezzel sok remekíróval rokon és hogy műve remekmű, számunkra nem kétséges."

Edward Albee: Nem félünk a farkastól
 
Fordította: Hamvai Kornél

Szereplők:
 
Martha     Básti Juli
George Rudolf Péter
Nick Schmied Zoltán
Honey Ágoston Katalin
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger