.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Ónodi Eszter újra sziporkázik

Ónodi Eszter újra sziporkázik

Written By Tamas on 2015. november 17. | 17:14

Már a mozikban Fekete Ibolya új filmje. 
"Hát akkor, Lajos, költözünk!" - ezzel a felszólítással és utána tettel élte túl a huszadik század viharait az „Anyám és más futóbolondok a családból” című film főhőse. Fekete Ibolya önéletrajzi elemekkel átszőtt történetében egy család négy generációját követhetjük végig.
Az 1910-es évektől a kétezres évek elejéig tartó cselekményben három színész játssza az édesanya karakterét: egy gyerekszereplő része után Ónodi Eszter viszi a játékidő nagyját, a legidősebb korszakban pedig a 99 éves Danuta Szaflarska alakítja „a vihar asszonyának” is nevezett temperamentumos, nyughatatlan nőt.


Ónodi Eszter a főszereplő 16-18 éves korától a 66-68 éves koráig bújik az édesanya bőrébe, az ötven esztendőn átívelő szerep élethű megformálásának érdekében azonban nem a sminkes trükkökhöz nyúlt a stáb. A színésznő szerint „lesz egy minimális illúziókeltés, de nem az amerikai professzionalizmus szintjén, sokkal fontosabb, hogy egyfajta érzet, állapot meg legyen jelenítve a különböző életkorokban”. A karaktert nem úgy kell megközelíteni, hogy a hetvenhez közeledve elkezd remegni, hanem hogy más-más korszakokban is ugyanúgy megjelenjenek a rá jellemző vonások, például a férjével való összetartása.
Arra a kérdésre, hogy milyen nehéz volt egy majdnem 70 éves asszonyt eljátszani, egy számára viszonylag idegen történelmi korban, Ónodi a következőt mondta: „a hetvenes évekbeli jelenetben, amikor a haldokló férjemnek főzök madártejet, és a könnyeimet kell belekeverni a habba, egyáltalán nem kellett megerőltetnem magam, hogy sírjak. A konyha olyan csodálatosan korhű volt, hogy ránéztem a bútorokra, a tévére, a rádióra, az újságokra, és mindenféle érzés előtört belőlem a saját gyerekkoromból”.
Fekete Ibolya filmjének főszereplői: Ónodi Eszter, Gáspár Tibor, Básti Juli, Szervét Tibor, Kerekes Vica, Kerekes Viktória, Csomós Mari, Danuta Szaflarska, és Barkó György.



Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger