.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Kovács Patrícia a legendás kokott szerepében

Kovács Patrícia a legendás kokott szerepében

Written By Tamas on 2015. október 25. | 20:10

Bár filmvászonra készült, mégis a televízióban láthatjuk majd a Kovács Patrícia főszereplésével készült Félvilág című filmet.

Dumas A kaméliás hölgyben félviláginak nevezi az előkelő életmódot utánzó feslett nőket. Ilyen kaméliás hölgy volt Mágnás Elza is, a Monarchia félvilágának irigyelt- gyűlölt kurtizánja, aki nincstelen szülők gyerekéből előbb a pesti Orfeum csillaga, majd egy bécsi milliomos kitartottja lett, és akit 1914-ben, mindössze harmincöt évesen saját házvezetőnője fojtott meg és dobott a Dunába. A Félvilág ennek a gyilkosságnak a történetét dolgozza fel. 

A film középpontjában három nő áll: a kokott, Mágnás Elza (Kovács Patrícia), bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naiv cselédlány, Kató (Döbrösi Laura). A közöttük szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig.

A produkció szerződése szerint a köztévé rendelkezik az első sugárzás jogával, akik ezzel szeretnének is élni. Vagyis a Félvilág nem kerülhet moziforgalmazásba a tévépremier előtt. A filmet december végén fogja leadni a Duna TV, valószínűleg a két ünnep között. Hogy a Félvilág a tévépremier után megjelenik-e valamilyen formában a mozivásznon, még nem tudni, annyi biztos, hogy DVD-n ki fogják adni, illetve folytatódik a nemzetközi fesztiválkörútja is, ami szeptember elején indult az A-kategóriás montreáli nemzetközi filmfesztiválon, ahol a film világpremierjét tartották.



Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger