.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Menesztették a miskolci direktort

Menesztették a miskolci direktort

Written By Tamas on 2015. március 20. | 3:00

Március 18-án azonnali hatállyal felmentette tisztségéből Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház vezetőjét a város önkormányzatának közgyűlése.

A szerdai rendkívüli ülést követően Kriza Ákos polgármester újságíróknak azt mondta: azért döntöttek így, mert olyan "jelzések jöttek a színházból, hogy hatalmas a feszültség a direktor és a társulat között", ez pedig a szakmai munka rovására mehet, ezért a politikának kötelessége, hogy foglalkozzon az üggyel.

Az igazgató viszont úgy látja, hogy a politika "masszívan betette lábát" a színházba. Kiss Csaba az MTI-nek azt mondta: a politika ne csináljon színházat. A miskolci közönség befogadta azt a "nyílt színházi működést", amely vezetése alatt megvalósult - fogalmazott, hozzátéve, hogy a menesztéséről szóló döntéssel három éve tartó szakmai munkát semmisítettek meg. Úgy véli, hogy a közgyűlés helytelenül cselekedett, az évad közepén meghozott döntés törést okoz a teátrum életében, és félő, hogy a közönség egy része elpártol a színháztól.

"-Nem értem az okát, a kollegáim pedig döbbenten járkálnak a folyosón -mondta Kiss Csaba a szinhaz.hu-nak. -Senki nem érti. Azt gondolom, hogy megalázó és méltánytalan 15 perc alatt elintézni három év munkáját. A miskolci színház az elmúlt időszakban 450 ezer jegyet adott el, 50 premiert és 1500 előadást tartott, egy országos érdeklődésre számottartó műhellyé vált, az újonnan létesült Miskolci Balett a táncélet meghatározó együttese lett. Rengeteget dolgoztunk és igen jelentős eredményeket értünk el..."

(forrás: szinhaz.hu)
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger