.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Pokorny Lia dalra fakad!

Pokorny Lia dalra fakad!

Written By Tamas on 2014. szeptember 14. | 22:20

Megjelent Szirtes Edina Mókus, Nagy János és Mogyoró Kornél triójának második lemeze, Pokorny Lia közreműködésével.

Lélekvesztő címmel jelent meg a kreatív kamarazenei formáció második lemeze. Az ének, billentyű és ütőhangszer intim és virtuóz zenei harmóniájára épülő MoNaMo művészei kortárs és klasszikus költők válogatott verseinek megzenésítésére vállalkoztak. A drámai erejű felvételek egyik különlegessége, hogy három dalt a népszerű színész, Pokorny Lia szaval és énekel is. A kompozíció és a hangszerelés a zenekar három tagjának – Szirtes Edina Mókusnak, Nagy Jánosnak és Mogyoró Kornélnak – közös munkája.

Pilinszky János, Weöres Sándor, Szép Ernő Kormos István klasszikus sorai éppúgy elhangzanak a MoNaMo új lemezén, mint Jónás Tamás, Kiss Judit Ágnes, Nádasdy Ádám és Stiller Kriszta válogatott költeményei. A Lélekvesztő című lemez olyan komoly témákat érint, mint az érzelmi vagy testi hiány, az elvesztés-elengedés próbatétele, a részvét vagy a nosztalgia. Az elmélyült, kontemplatív hangvételű összeállítás hangulatát Pokorny Lia átélt közreműködése teszi teljessé: A részvétről, a Nincs új üzenet és a Lélekvesztő című felvételeken nemcsak szavalja, de el is énekli a verseket a sokak által kedvelt színésznő.

A 2011 óta működő MoNaMo zenekar stílusában szinte mindaz benne van, ami a mai európai zenéből érdeklődésre tarthat számot. Szirtes Edina Mókus énekhangjának súlya és mélységei, hegedűjének etnós lamentálása és lendülete egyenrangú szereplőként találkoznak Nagy János billentyűinek olykor New Age-es nosztalgiájával, máskor modern jazzt idéző, hátborzongató harmóniameneteivel. A komplementer zenei szövet biztos ritmikai alapra épül, amelyet Mogyoró Kornél ütőhangszereinek igen egyedi összeállítása garantál. A tömör, sokszor szikár, balladisztikusan letisztult és erőteljes MoNaMo-stílusban gazdag hangulatfestő színek teszik a kompozíciók hangzását teljessé. 
 
 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger