.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Készül Kern András új filmje

Készül Kern András új filmje

Written By Tamas on 2014. szeptember 27. | 18:19

Vámos Miklós Halhatatlan című novellájából a Gondolj rám forgatókönyvét a szerzővel duettben Kern András írta, aki Eszenyi Enikő partnereként a film főszerepét is alakítja.


A film a tervek szerint 2015 februárjában kerül majd a hazai mozikba.
A film főhőse egy menő orvosprofesszor, dr. Borlai. Olyasvalaki, akinek hétköznapi rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra ezen a sártekén. Ő a legjobb férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos. Egy napon azonban kollégája ővele közli a rossz hírt. Ő azonban ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét, az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak – még mindig él. Emberi – orvosi – számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie. Orvos kollégája sem érti, mi történt. Ekkor megpróbálja visszahódítani mindazokat, akiket magára haragított. Csakhogy a bizalmat sokkal könnyebb elfecsérelni, mint visszaszerezni…

Kern András eddig két játékfilmet rendezett: az 1996-os Sztracsatellá-t és az egy évvel későbbi A miniszter félrelép-et, utóbbit Koltai Róberttel közösen. Színészként utoljára 2010-ben a Halálkeringő című thrillerben láthattuk a moziban. Új filmje kapcsán a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész elmondta: „Egy igazi dramedy-t szeretnék rendezni, egy keserédes komédiát, melyben merünk viccelni a halál közelségével és eközben váratlan fordulatok is akadnak majd bőven.

A Gondolj rám előreláthatólag 100 perces lesz és a tervek szerint 2015 februárjában kerül majd a hazai mozikba. 
 A film főszereplői Kern András és Eszenyi Enikő, a további szerepeket Majsai-Nyilas Tünde, Szilasi Blanka, Rajhona Ádám, Puskás Tamás, Börcsök Enikő, Liptai Claudia, Zsurzs Kati, Papp János, Fesztbaum Béla, Cserna Antal, Törőcsik Franciska és Elek Ferenc alakítják majd. A film operatőre Ragályi Elemér, a zeneszerző Presser Gábor.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger