.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Elhunyt Bajor Imre

Elhunyt Bajor Imre

Written By Tamas on 2014. augusztus 6. | 15:11

57 éves korában meghalt Bajor Imre színész, humorista.

Bajor Imre 1957-ben született, és már 19 éves korában játszott az Állami Déryné Színházban. Innen került a Játékszínbe, amit későbbi barátjának, Verebes István rendezőnek köszönhetett.
Játszott Molnár Ferenc, Szomory Dezső, Szép Ernő darabjaiban, de legismertebb színpadi szerepe a Mágnás Miska címszerepe lett, amit egészen 2010-ig játszott az Operettszínházban. 

1990-ig már több mint egy tucat tévé- és mozifilmben szerepelt, országos ismertséget mégis azzal szerzett, hogy bekerült a Szomszédok című tévésorozatba, ahol 77 részen át alakította Olit, a meleg fodrászt. Ez volt az első alkalom, hogy egy meleg karakter népszerű lett Magyarországon, Oli ugyanis a közönség egyik legnagyobb kedvencévé vált a szereplők közül. Bajor későbbi önálló estjének címe, a Csóközön is Oli szavajárása volt a sorozatban. Szintén a kilencvenes években lett állandó szereplője a Rádiókabarénak, híres száma volt az Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó.

A Szomszédokban aratott sikere után folyamatosan tévézett, játszott a 7-es csatorna, majd a Pasik! című sorozatokban. Emellett Bajor-show címmel egy ideig saját műsora is volt. A legsikeresebb tévés szerepése az RTL Klub heti talkshow-jához, a Heti Heteshez kapcsolódott.

Mozifilmekben is láthattuk, játszott például a Meseautó 2000-es és az Egy szoknya, egy nadrág 2005-ös változatában.

Népszerűségét igazolja, hogy a Karinthy-gyűrűt, a Pepita-díjat, és a Rádió Nívó-díját is elnyerte, 2007-ben pedig A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.

A színészről 2001-ben "A Bajorimi" címmel jelent meg Ruttka Ildikó könyve. 

(forrás: index.hu)


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger