.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » 2014. Aranykönyv-díjasai

2014. Aranykönyv-díjasai

Written By Tamas on 2014. április 28. | 12:56

Öt kategóriában, magyar és külföldi műveket külön elismerve kiosztották az Aranykönyv díjakat a budapesti Átrium moziban, a hazai könyvek közül D. Tóth Kriszta, Lakatos Levente, Mautner Zsófia, Leiner Laura és Hozleiter Fanny Mosolyka alkotásai lettek az idei közönségszavazás győztesei.

A díjkiosztót vasárnap este, a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál záróeseményeként tartották; a március közepén kezdődő, többfordulós versenyben az olvasók öt kategóriában - szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, ismeretterjesztés - szavazhattak kedvenceikre.

A szavazás során csak a 2013-ban megjelent könyvek voltak versenyben. Az idén először átadták az e-könyv különdíjat is, amelyet a legtöbb e-könyvet értékesítő Ulpius-ház Könyvkiadó nyert el.

Szakmai különdíjban részesült a Móra Könyvkiadó, mivel a díj alapítása óta a Móra kapta a legtöbb, összesen hat Aranykönyv díjat.

Szépirodalom kategóriában a magyar kiadványok közül D. Tóth Kriszta Jöttem, hadd lássalak című regénye (Bookline Könyvek), a külföldi művek közül pedig Matthew Quick Napos oldal című regénye (Könyvmolyképző Kiadó Kft.) győzött.

A szórakoztató irodalom kategóriájában Lakatos Levente Bomlás című kötete (Ulpius-ház Könyvkiadó Kft.), illetve Dan Brown Infernója (GABO Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.) kapott elismerést.

A gasztronómia területén Mautner Zsófia Főzőiskola - Alapfok (Libri Könyvkiadó Kft.), valamint Jamie Oliver Jamie 30 percesek (Park Könyvkiadó Kft.) kötete kapta a legtöbb szavazatot.

A gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriájában Leiner Laura A Szent Johanna gimi 8. (1-2.) - Örökké című kötete (Ciceró Könyvstúdió Kft.) és Cassandra Clare Elveszett lelkek városa (Könyvmolyképző Kiadó Kft.) című regénye győzött.

Az ismeretterjesztő jellegű kiadványok közül a legnépszerűbb Hozleiter Fanny Mosolyka Te döntesz (Libri Könyvkiadó Kft.) és Nick Vujicic Megállíthatatlan - A cselekvő hit fantasztikus ereje című kötete (Studium Plusz Könyvkiadó) kapta a legtöbb szavazatot.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger