.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » » Voith Ági 70!

Voith Ági 70!

Written By Tamas on 2014. március 17. | 12:21

Március 17.-én ünnepli hetvenedik születésnapját Voith Ági, Jászai Mari- díjas színésznő, Érdemes művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjének tulajdonosa.

Titokban, édesanyja (Mészáros Ági Kossuth-díjas színésznő) tudtán kívül jelentkezett a Színművészeti Akadémiára, melyet 1966-ban elvégzett. 1984-ig a József Attila Színház tagja volt, Majd a Thália, illetve az Arizona Színházban játszott. 
1993-tól szabadfoglalkozású színésznő, de a József Attila Színház örököd tagja. Alakításaira a humor jellemző, ezért elsősorban vígjátéki szerepekben látható, de számos zenés darabban is jelentős sikert aratott. Olyan filmekben láthattuk, mint Az első esztendő, a Nem szoktam hazudni, vagy a Szerencsés Dániel. A Magyar televízió is sokat foglalkoztatta, szerepelt például A régi nyár, a Hungária Kávéház, a Szálka hal nélkül, a Szomorú vasárnap, a Kártyaaffér hölgykörökben, a Patika és a Linda című  produkciókban is.
Színpadi alakításai közül legemlékezetesebb A kaktusz virága, melyből a Jamaikai trombitás, és a Ma kedvem volna valakihez című dalok a mai napig a művésznő fellépéseinek kedvelt slágerei. Jelegzetes énekhangját több lemezen is élvezhetjük, 1985-ben, és 1989-ben saját albuma is megjelent.
Hivatalosan a mai napig Bodrogi Gyula felesége, de hosszú évek óta Döme Zsolt zeneszerző a párja.

- Szerencsés szakma a miénk, mert nem hagy megöregedni -mondta a színésznő egy interjúban. -Én ugyanúgy érzem magam a színpadon most is, mint harminc éve. Amíg mozogni tudunk, és lobog a belső tűz, addig meg kell mutatnunk magunkat. Sokszor hallom manapság, hogy a siker nem érdekes. Pedig csakis az számít. Azt jelenti ugyanis, hogy aki lent ül, az érti, amit fönt csinálnak.

                     
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger