.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Elfújta a szél az Operettben!

Elfújta a szél az Operettben!

Written By Tamas on 2013. december 7. | 20:10

A nyári, nagyszabású szabadtéri produkciók után a Budapesti Operettszínházban Gerard Presgurvic  francia zeneszerző Margaret Mitchell Elfújta a szél című Pulitzer-díjas regénye alapján készült musicalje! 

Presgurvic neve nem ismeretlen a magyar közönség előtt, a Rómeó és Júlia immár több mint 500 előadás után telt házzal fut a Nagymező utcában..

Scarlett O'Hara története 1861-ben kezdődik, amikor egy tizenhat éves lány gondtalan, csupán szerelmi bonyodalmaktól terhes életébe hirtelen belép az amerikai polgárháború Észak és Dél között, ami mindent megváltoztat körülötte. Mérhetetlen szegénység tör ki, így Scarlettnek napról napra harcot kell vívnia a családi birtok, Tara megőrzéséért, és a megélhetésért. Pusztulás, születés és halál kíséri végig életét. Dacból kötött házasságai rendre véget érnek, szerelmi kudarcai árán azonban végül mégis megadatik számára az újrakezdés lehetősége.

A regény alapján 1939-ben Victor Fleming rendezésében nagy sikerű film is készült, amely 10 Oscar-díjat kapott.

Az Elfújta a szél franciaországi ősbemutatóját 2003. szeptember 30-án a párizsi Palais des Sports-ban tartották. A Budapesti Operettszínház - koprodukcióban a Szegedi Szabadtéri Játékokkal - ezzel a bemutatóval nem titkoltan a híres irodalmi művek adaptációinak sorát kívánja folytatni, nyilvánvalóan értékeket, gondolati kalandokat biztosítva a zenés színház szerelmesei számára azért, hogy a szórakozás és feloldódás percei mellett igazi katartikus pillanatokkal is megörvendeztesse őket.

Főszereplők: Vágó Zsuzsi, Gubik Petra, Szabó P. Szilveszter, Szerényi László, Kocsis Dénes, Szomor György, Bíró Eszter, Janza Kata, Serbán Attila, Felföldi Anikó, Ullmann Zsuzsa, Brasch Bence, Lehoczky Zsuzsa, Fejes Szandra...

Gubik Petra - Scarlett szerepében

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger